Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dumpling Kambing Beraroma

0
35Min
Sederhana
Satu gigitan memberi seribu satu rasa yang lazat!

Bahan-bahan

-
8 hidangan
+

Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 8 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan: Di sini

1 sudu besar
Minyak
300 g
Kambing
100 g
Lobak Merah
1 
Cendawan Shiitake
0.5 inci
Halia
1 ulas
Bawang Merah
2 ulas
Bawang Putih
2 sudu besar
Sos Tiram MAGGI®
1 sudu besar
Kicap Cair
0.5 sudu kecil
Kicap Pekat
2 sudu kecil
Cuka Hitam
1 sudu kecil
Gula
1 sudu kecil
Jintan Putih
1 paket
Kulit Dumpling
50 g
Air

Tip dan petua

5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.

Eksport bahan

Pilih dari senarai bahan bahan

Salinan
Bahan kini terdapat di papan keratan anda
.

Nilai pemakanan

Tenaga
216.7 kcal
Karbohidrat
19.42 g
Protein
9.11 g
Lemak
10.72 g
Maklumat setiap hidangan
Jom Masak

Langkah Penyediaan

35 Minit
Langkah 1
5 Min
Cincang kambing, lobak merah, cendawan shiitake, halia, bawang merah dan bawang putih di dalam mesin cincang atau guna tangan. Campur semua dalam mangkuk.
Langkah 2
3 Min
Tambah Sos Tiram MAGGI®, kicap cair, kicap pekat, cuka hitam, gula dan jintan putih ke dalam mangkuk. Gunakan tangan, gaul sehingga sekata.
Langkah 3
2 Min
Letak sehelai kulit dumpling di telapak tangan, isi dengan 1 sudu kecil inti kambing ke dalam setiap dumpling.
Langkah 4
15 Min
Basahkan hujung kulit dumpling untuk sempurnakan lipatan. Ulang sehingga semua inti habis.
Langkah 5
3 Min
Panaskan kuali dan masuk 1 sudu besar minyak. Masukkan dumpling dan goreng kilas dalam api sederhana.
Langkah 6
7 Min
Tuang 100 ml air dan tutup kuali dengan penutup. Biar ia meruap sehingga air mengering.
Dumpling Kambing Beraroma

Langkah 1 daripada 6

: Kambing, Lobak Merah, Cendawan Shiitake, Halia, Bawang Merah, Bawang Putih

Cincang kambing, lobak merah, cendawan shiitake, halia, bawang merah dan bawang putih di dalam mesin cincang atau guna tangan. Campur semua dalam mangkuk.

Dumpling Kambing Beraroma

Langkah 2 daripada 6

: Sos Tiram MAGGI®, Kicap Cair, Kicap Pekat, Cuka Hitam, Gula, Jintan Putih

Tambah Sos Tiram MAGGI®, kicap cair, kicap pekat, cuka hitam, gula dan jintan putih ke dalam mangkuk. Gunakan tangan, gaul sehingga sekata.

Dumpling Kambing Beraroma

Langkah 3 daripada 6

: Kulit Dumpling

Letak sehelai kulit dumpling di telapak tangan, isi dengan 1 sudu kecil inti kambing ke dalam setiap dumpling.

Dumpling Kambing Beraroma

Langkah 4 daripada 6

: Kulit Dumpling, Air

Basahkan hujung kulit dumpling untuk sempurnakan lipatan. Ulang sehingga semua inti habis.

Dumpling Kambing Beraroma

Langkah 5 daripada 6

: Minyak

Panaskan kuali dan masuk 1 sudu besar minyak. Masukkan dumpling dan goreng kilas dalam api sederhana.

Dumpling Kambing Beraroma

Langkah 6 daripada 6

: Air

Tuang 100 ml air dan tutup kuali dengan penutup. Biar ia meruap sehingga air mengering.

Resipi dalam PDF
Muat turun
Share with friends

Aktifkan video

Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini

Thank you for your rating!
Kami menantikan ulasan anda!

Anda sudah menilai resipi / produk ini

Klik pada bilangan bintang yang ingin anda berikan: semakin tinggi bilangannya, semakin baik penilaiannya.

Hantar
Asset 10

Komen 0

0/4000
Sila masukkan nama pengguna yang sah. Pastikan mengandungi 3-15 aksara. Aksara A hingga Z dan 0 hingga 9 dibenarkan.
Nama pengguna