Ayam Mentega 20 Minit
30Min
Mudah
300 g
Dada Ayam
1 sudu kecil
MAGGI® CukupRasa™
1 cawan
Tepung Gandum
0.5 cawan
Tepung Jagung
1
Telur
4 sudu besar
Mentega
3 ulas
Bawang Putih
5 g
Daun Kari
3
Cili Padi
1 cawan
Susu sejat
LABEL UJIAN
0.5 cawan
Air
1 sudu kecil
MAGGI® CukupRasa™
.
Nilai pemakanan
Tenaga
429.33 kcal
Karbohidrat
39.48 g
Protein
25.75 g
Lemak
18.23 g
Maklumat setiap hidangan
Langkah Penyediaan
30 Minit
Langkah 1
5 Min
Potong ayam dalam saiz kecil dan gaul dengan MAGGI® CukupRasa™.
Langkah 2
5 Min
Panaskan minyak. Ambil mangkuk, campurkan tepung gandum dan tepung jagung. Pukul telur dalam mangkuk lain.
Langkah 3
10 Min
Celup ayam dalam tepung dan kemudian telur dan tepung kembali. Goreng dalam minyak hapus sehingga kuning keemasan. Ulang hingga selesai.
Langkah 4
5 Min
Kemudian, sediakan sos. Panaskan kuali dan tambah mentega, bawang putih, daun kari dan cili padi. Tumis hingga naik wangi.
Langkah 5
5 Min
Tuang susu sejat, air dan MAGGI® CukupRasa™. Biar ia merenih dan masukkan ayam. Hidangkan panas-panas.
Komen 0