Bendi rangup dan kemanisan udang ditumis sos lazat, pelengkap hidangan perayaan yang istimewa!
Read more
Read Less
Bahan-bahan
3 hidangan
Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 3 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan:
ingredient_quantity
recipe ingredient
Udang
8
Okra, Mentah
150g
Minyak Jagung
2sudu besar
Bawang Putih
2sudu besar
Cili Padi
3
Sos Tiram MAGGI®
30g
Sos Perasa Maggi®
10g
Gula
5g
Air
50ml
Kanji kentang
3g
Cili Padi
1
Utensils and appliances
Tip dan petua
5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.
X
Nutritional Information
Nutrition Table Footer
Karbohidrat
12.62 g
Tenaga
127.59 kcal
Lemak
7.08 g
Protein
4.59 g
Nutrition Table Footer
Recipe steps
23 min
5 min
10 min
5 min
3 min
Pause
Play
Restart Timer
Recipe steps
23 min
Mulakan Pemasa
Didihkan air dan celurkan udang. Setelah masak celupkan udang di dalam air sejuk untuk elakkan udang terlebih masak. Ketepikan.
Pause
Play
Restart Timer
Recipe steps
23 min
Mulakan Pemasa
Panaskan kuali bersama minyak. Masukkan bawang putih, cili padi dan masak sehingga wangi. Tambahkan bendi dan gaulkan rata.
Pause
Play
Restart Timer
Recipe steps
23 min
Mulakan Pemasa
Campurkan Sos Tiram MAGGI®, Sos Perasa MAGGI®, gula, air dan kanji kentang. Tuangkan campuran sos dan kacau sehingga sedikit pekat.
Pause
Play
Restart Timer
Recipe steps
23 min
Mulakan Pemasa
Masukkan udang dan gaul sehingga sebati. Hiaskan dan hiding.