Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 3 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan:
Didihkan air dan celurkan udang. Setelah masak celupkan udang di dalam air sejuk untuk elakkan udang terlebih masak. Ketepikan.
Langkah 2
10 Min
Panaskan kuali bersama minyak. Masukkan bawang putih, cili padi dan masak sehingga wangi. Tambahkan bendi dan gaulkan rata.
Langkah 3
5 Min
Campurkan Sos Tiram MAGGI®, Sos Perasa MAGGI®, gula, air dan kanji kentang. Tuangkan campuran sos dan kacau sehingga sedikit pekat.
Langkah 4
3 Min
Masukkan udang dan gaul sehingga sebati. Hiaskan dan hiding.
Langkah 1
daripada
4
Didihkan air dan celurkan udang. Setelah masak celupkan udang di dalam air sejuk untuk elakkan udang terlebih masak. Ketepikan.
Langkah 2
daripada
4
Panaskan kuali bersama minyak. Masukkan bawang putih, cili padi dan masak sehingga wangi. Tambahkan bendi dan gaulkan rata.
Langkah 3
daripada
4
Campurkan Sos Tiram MAGGI®, Sos Perasa MAGGI®, gula, air dan kanji kentang. Tuangkan campuran sos dan kacau sehingga sedikit pekat.
Langkah 4
daripada
4
Masukkan udang dan gaul sehingga sebati. Hiaskan dan hiding.
Resipi dalam PDF
Share with friends
Aktifkan video
Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini