Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
MAGGI® Malaysia
MAGGI® Malaysia
  • Resipi Resipi
  • Aktiviti Aktiviti
  • MAGGI® MAGGI®
  • Produk Produk
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Lagi Lagi
  • MAGGI®
  • Tentang Kami
  • Dari Dapur Kami
  • Memupuk Generasi Muda
  • Idea Masakan 7 Hari MAGGI®
  • Tips Dapur
  • Lagi
  • Cari
  • Log masuk
MAGGI® Malaysia
  • Resipi
  • Aktiviti
  • MAGGI®
    • MAGGI®
    • About Us
  • Produk
  • MyMenu Plan
  • Lagi
    • Lagi
    • Log masuk
Tumisan Akar Teratai dengan Saderi Penuh Keceriaan

Tumisan Teratai dengan Saderi Penuh Keceriaan

(0)

Something went wrong!!!

Sederhana

•

15 Min

Share recipe

  • Facebook
  • Facebook messenger
  • Linkedin
  • Twitter
  • Pinterest
  • E-mel
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Adakah anda mencari sesuatu sajian untuk sambutan Tahun Baru Cina? Cubalah resepi Tumisan Akar Teratai dengan Saderi Penuh Keceriaan ini! Masakan sayur-sayuran yang bernutrisi yang berperisa unik dan lazat haruslah dicuba. Satu suap pasti boleh menceriakan hari anda. Akar teratai merupakan bahan yang biasa digunakan di dalam masakan kaum Cina. Ia mengandungi pelbagai manfaat serta rasa yang unik. Walaupun dinamakan akar, ia sebenarnya merujuk kepada ubi pokok teratai. Akar teratai apabila dipotong, memberi bentuk seperti bunga yang menjadikan hidangan ini lebih menarik. Jom sediakan hidangan enak ini. Mulakan dengan menumis bawang putih sehingga garing. Masukkan air, 1 sudu besar Sos Tiram MAGGI®, 2 sudu kecil Stok Pekat Ayam MAGGI®, dan sesudu kecil gula. Gaul kesemuanya dan renehkan. Masukkan pula kekapis dan renehkan. Setelah masak, ketepikan. Kemudian, celurkan saderi dan akar teratai. Tumiskan kedua-dua sayur yang telah dicelur bersama lobak merah dan cendawan kulat hitam. Seterusnya, masukkan semula sos bersama kekapis. Tambah bancuhan tepung kentang untuk pekatkan kuah. Taburkan hirisan cili merah dan kacang gajus. Ta-da! Siaplah Tumisan Akar Teratai dengan Saderi Penuh Keceriaan.

Lihat Lebih Banyak

Lihat Kurang

Mula Memasak

Bahan-bahan

8

Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 8 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan:

ingredient_quantity
recipe ingredient
182825
Minyak Jagung
2  sudu kecil
181204
Saderi
250  g
182825
Akar Teratai
250  g
182825
Lobak Merah
60  g
182825
Kulat Hitam
50  g
182825
Tepung Kentang
2  sudu kecil
180603
Cili Merah
1  sprig
182825
Kacang Gajus
60  g
182825
Minyak Jagung
2  sudu kecil
184794
Bawang Putih
3  ulas
182825
Air
200  ml
182825
Sos Tiram MAGGI®
1  sudu besar
182825
Stok Ayam Pekat MAGGI®
2  sudu kecil
182825
Gula
1  sudu kecil
182825
Kapis, mentah
300  g
doodle image

Utensils and appliances

Tip dan petua

5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.

X

Add ingredients to shopping list

Senarai Belanja

You can also access your shopping list on your account page.

Nutritional Information

Nutritional Information Thumbnail

setiap hidangan

Karbohidrat
16.65 g
Tenaga
139.82 kcal
Lemak
6.23 g
Protein
7.47 g
setiap hidangan

Langkah-langkah resipi

15 min

2 min

3 min

2 min

3 min

3 min

2 min

Tumisan Akar Teratai dengan Saderi Penuh Keceriaan

Jeda

Main

Mulakan Semula Pemasa

Mulakan Semula Pemasa

Langkah-langkah resipi

15 min

Tumisan Kuah
Tumis bawang putih sehingga garing.
Tumisan Akar Teratai dengan Saderi Penuh Keceriaan

Jeda

Main

Mulakan Semula Pemasa

Mulakan Semula Pemasa

Langkah-langkah resipi

15 min

Tumisan Kuah
Masukkan air, Sos Tiram MAGGI®, Stok Pekat Ayam MAGGI® dan gula. Renehkan.
Tumisan Akar Teratai dengan Saderi Penuh Keceriaan

Jeda

Main

Mulakan Semula Pemasa

Mulakan Semula Pemasa

Langkah-langkah resipi

15 min

Tumisan Kuah
Masukkan kekapis, renehkan sehingga masak. Ketepikan.
Tumisan Akar Teratai dengan Saderi Penuh Keceriaan

Jeda

Main

Mulakan Semula Pemasa

Mulakan Semula Pemasa

Langkah-langkah resipi

15 min

Menumis Sayur
Panaskan minyak masak, tumiskan saderi yang telah dicelur, akar teratai yang telah dicelur, lobak merah dan cendawan kulat hitam. Gaul rata.
Tumisan Akar Teratai dengan Saderi Penuh Keceriaan

Jeda

Main

Mulakan Semula Pemasa

Mulakan Semula Pemasa

Langkah-langkah resipi

15 min

Menumis Sayur
Masukkan semula sos bersama kekapis. Pekatkan dengan bacuhan tepung kentang.
Tumisan Akar Teratai dengan Saderi Penuh Keceriaan

Jeda

Main

Mulakan Semula Pemasa

Mulakan Semula Pemasa

Langkah-langkah resipi

15 min

Menumis Sayur
Taburkan cili merah dan kacang gajus. Sedia untuk dihidang.

Adakah Anda Mempunyai Sebarang Petua yang Ingin Anda Kongsikan dengan Orang Lain?

Petua Pengguna Disertakan

Kongsikan Petua dan Jadilah Chef MAGGI

Kongsikan Petua

Petua Terkini

Lihat Lebih Banyak

Adakah Anda Mempunyai Sebarang Petua yang Ingin Anda Kongsikan dengan Orang Lain?

Login / Registration

Log Masuk / Melanggan untuk Mengikuti atau Berkongsi Pos ini Sebagai Tetamu.

CAPTCHA
Image CAPTCHA
Get new captcha!
  • Facebook
  • Youtube
  • Instagram
  • Hubungi kami
  • Dasar Privasi
  • Terma dan syarat
  • Kami Nestlé
  • MS
  • EN