Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
MAGGI® Malaysia
MAGGI® Malaysia
  • Resipi Resipi
  • Aktiviti Aktiviti
  • MAGGI® MAGGI®
  • Produk Produk
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Lagi Lagi
  • MAGGI®
  • Tentang Kami
  • Dari Dapur Kami
  • Memupuk Generasi Muda
  • Idea Masakan 7 Hari MAGGI®
  • Tips Dapur
  • Lagi
  • Cari
  • Log masuk
MAGGI® Malaysia
  • Resipi
  • Aktiviti
  • MAGGI®
    • MAGGI®
    • About Us
  • Produk
  • MyMenu Plan
  • Lagi
    • Lagi
    • Log masuk
SUP SICHUAN PEDAS MASAM

Sup Sichuan Pedas Masam

(0)

Something went wrong!!!

Sederhana

•

46 Min

Share recipe

  • Facebook
  • Facebook messenger
  • Linkedin
  • Twitter
  • Pinterest
  • E-mel
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Sup yang melegakan resah hati, sekali hirup nak lagi...

Lihat Lebih Banyak

Lihat Kurang

Mula Memasak

Bahan-bahan

10 hidangan

Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 10 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan:

ingredient_quantity
recipe ingredient
182825
Air
2  L
181687
Halia
3  keping
182825
Stok Ayam Pekat MAGGI®
4  sudu besar
182825
Ayam, ayam bakar atau penggorengan, daging ringan, daging sahaja, mentah
500  g
182825
Kulat Hitam
50  g
Cendawan Shiitake kering
4 
Tauhu
0.5 
Lobak Merah
50  g
182825
Serbuk Lada Hitam
1  sudu kecil
182825
Gula
4  sudu kecil
182825
Minyak Bijan
1  sudu besar
182825
Cuka Hitam
0.25  cawan
Sos Tiram MAGGI®
5  sudu besar
Kicap Pekat
1  sudu kecil
182825
Tepung Jagung
6  sudu besar
182825
Telur
2 
182825
Minyak Sichuan
2  sudu besar
182964
Cili Kering
0.25  cawan
182825
Minyak Jagung
0.25  cawan
doodle image

Utensils and appliances

Tip dan petua

5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.

X

Add ingredients to shopping list

Senarai Belanja

You can also access your shopping list on your account page.

Nutritional Information

Nutritional Information Thumbnail

setiap hidangan

Karbohidrat
17.33 g
Tenaga
179.67 kcal
Lemak
5.2 g
Protein
17.69 g
setiap hidangan

Langkah-langkah resipi

46 min

15 min

15 min

10 min

5 min

1 min

Jeda

Main

Mulakan Semula Pemasa

Mulakan Semula Pemasa

Langkah-langkah resipi

46 min

Rebuskan halia, Stok Ayam Homemade MAGGI® dan dada ayam sehingga dada ayam empuk. Keluarkan ayam dan simpan air rebusan. Carik dada ayam dan letak tepi.

Air

0

Halia

0

Stok Ayam Pekat MAGGI®

0

Dada Ayam

0

Jeda

Main

Mulakan Semula Pemasa

Mulakan Semula Pemasa

Langkah-langkah resipi

46 min

Masukkan ayam, cendawan hitam fungus, cendawan shiitake, tauhu pejal dan lobak merah ke dalam periuk dan didihkan selama 1 minit. Biarkan merenih 10-15 minit.

Kulat Hitam

0

Cendawan Shiitake

0

Lobak Merah

0

Tauhu Pejal

0

Jeda

Main

Mulakan Semula Pemasa

Mulakan Semula Pemasa

Langkah-langkah resipi

46 min

Masukkan bahan perisa dan renihkan selama 5- 10 minit lagi. Tambah tepung jagung untuk pekatkan sup.

Tepung Jagung

0

Minyak Bijan

0

Gula

0

Lada Hitam

0

Cuka Hitam

0

Sos Tiram MAGGI®

0

Kicap Pekat

0

Jeda

Main

Mulakan Semula Pemasa

Mulakan Semula Pemasa

Langkah-langkah resipi

46 min

Pukul telur, tutup air dan perlahan-lahan masukkan telur sambil mengacau sup.

Telur

0

Jeda

Main

Mulakan Semula Pemasa

Mulakan Semula Pemasa

Langkah-langkah resipi

46 min

Hidang panas-panas bersama taburan minyak cili.

Adakah Anda Mempunyai Sebarang Petua yang Ingin Anda Kongsikan dengan Orang Lain?

Petua Pengguna Disertakan

Kongsikan Petua dan Jadilah Chef MAGGI

Kongsikan Petua

Petua Terkini

Lihat Lebih Banyak

Adakah Anda Mempunyai Sebarang Petua yang Ingin Anda Kongsikan dengan Orang Lain?

Login / Registration

Log Masuk / Melanggan untuk Mengikuti atau Berkongsi Pos ini Sebagai Tetamu.

CAPTCHA
Image CAPTCHA
Get new captcha!
  • Facebook
  • Youtube
  • Instagram
  • Hubungi kami
  • Dasar Privasi
  • Terma dan syarat
  • Kami Nestlé
  • MS
  • EN