Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sup Kacang Hitam

0
45Min
Mudah
Hitam bukan sebarang hitam, hitam manis menawan selera!

Bahan-bahan

-
6 hidangan
+

Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 6 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan: Di sini

1 sudu besar
Minyak Zaitun
2 tangkai
Saderi
2 
Bawang Merah
2 ulas
Bawang Putih
1 
Lobak Merah
1 sudu kecil
Thyme Kering
2 keping
Daun Salam
1 
Cili
1 
Lada Benggala Merah
1 
Lada Benggala Hijau
300 g
Kacang Hitam (tin)
400 ml
Air
1 kiub
Kiub Pati Ayam MAGGI®
2 tangkai
Akar Ketumbar
4 
Telur
1 tangkai
Daun Ketumbar
2 
Cili Padi
2 
Tomato
1 
Jus Limau Nipis

Tip dan petua

5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.

Eksport bahan

Pilih dari senarai bahan bahan

Salinan
Bahan kini terdapat di papan keratan anda
.

Nilai pemakanan

Tenaga
283.67 kcal
Karbohidrat
41.41 g
Protein
16.62 g
Lemak
6.63 g
Maklumat setiap hidangan
Jom Masak

Langkah Penyediaan

45 Minit
Langkah 1
3 Min
Tumis saderi, bawang merah, bawang putih, lobak merah sehingga wangi di dalam periuk.
Langkah 2
2 Min
Masukkan thyme, daun bay, cili dan lada benggala. Kacau sehingga masak. Kemudian masukkan kacang hitam dan kacau seketika.
Langkah 3
30 Min
Tuangkan air dan Kiub Pati Ayam MAGGI dan perlahankan api. Reneh selama 30 minit atau apabila sudah pekat.
Langkah 4
5 Min
Pecahkan telur ke dalam sup dan perlahankan api. Biarkan telur masak selama 5 minit.
Langkah 5
4 Min
Kemudian, sediakan salsa dengan memasukkan daun ketumbar, cili padi, tomato dan jus limau nipis di dalam mangkuk kecil. Kacau sehingga sebati.
Langkah 6
1 Min
Hidangkan sup dengan salsa dan roti panas.
Sup Kacang Hitam

Langkah 1 daripada 6

: Minyak Zaitun, Saderi, Bawang Merah, Bawang Putih, Lobak Merah

Tumis saderi, bawang merah, bawang putih, lobak merah sehingga wangi di dalam periuk.

Sup Kacang Hitam

Langkah 2 daripada 6

: Thyme Kering, Daun Salam, Cili, Lada Benggala Merah, Lada Benggala Hijau, Kacang Hitam (tin)

Masukkan thyme, daun bay, cili dan lada benggala. Kacau sehingga masak. Kemudian masukkan kacang hitam dan kacau seketika.

Sup Kacang Hitam

Langkah 3 daripada 6

: Air, Kiub Pati Ayam MAGGI®

Tuangkan air dan Kiub Pati Ayam MAGGI dan perlahankan api. Reneh selama 30 minit atau apabila sudah pekat.

Sup Kacang Hitam

Langkah 4 daripada 6

: Telur

Pecahkan telur ke dalam sup dan perlahankan api. Biarkan telur masak selama 5 minit.

Sup Kacang Hitam

Langkah 5 daripada 6

: Akar Ketumbar, Telur, Daun Ketumbar, Cili Padi, Tomato, Jus Limau Nipis

Kemudian, sediakan salsa dengan memasukkan daun ketumbar, cili padi, tomato dan jus limau nipis di dalam mangkuk kecil. Kacau sehingga sebati.

Sup Kacang Hitam

Langkah 6 daripada 6

Hidangkan sup dengan salsa dan roti panas.

Resipi dalam PDF
Muat turun
Share with friends

Aktifkan video

Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini

Thank you for your rating!
Kami menantikan ulasan anda!

Anda sudah menilai resipi / produk ini

Klik pada bilangan bintang yang ingin anda berikan: semakin tinggi bilangannya, semakin baik penilaiannya.

Hantar
Asset 10

Komen 0

0/4000
Sila masukkan nama pengguna yang sah. Pastikan mengandungi 3-15 aksara. Aksara A hingga Z dan 0 hingga 9 dibenarkan.
Nama pengguna