Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sup Ayam Cepat-Cepat

(47)
28Min
Mudah
Sup ayam merupakan sajian yang sering dihidangkan sebagai hidangan utama untuk makan tengah hari atau makan malam. Sup ayam juga dihidangkan sebagai sajian untuk orang yang kurang selera makan atau tidak sihat kerana anda boleh meletakkan herba atau rempah ratus sebagai bahan-bahan di dalam penyediaan sup ayam ini. Tahukah anda? Dengan menggunakan bahan rempah ratus yang terdapat di rumah anda seperti kayu manis, cengkih, buah pelaga, bunga cengkir dan lain-lain. Rempah yang sama juga boleh digunakan dalam resipi sup ikan jika anda mahu menggunakan ikan sebagai bahan utama. Mahukan sup ayam yang lebih enak? Anda boleh gunakan Kiub Pati Ayam Maggi® untuk lebih rasa ayam! Gabungkan Kiub Pati Ayam Maggi® dengan potongan ayam yang terdapat di dalam sup untuk rasa ayam yang lebih lazat. Kami syorkan anda ikuti 3 langkah mudah di bawah untuk penyediaan sup ayam yang mudah dan sedap.

Bahan-bahan

-
6 hidangan
+

Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 6 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan: Di sini

1  sudu besar
Minyak Jagung
1 
Kayu Manis
2 
Bunga Lawang
2 
Cengkih
2 
Buah Pelaga
1 
Bawang Merah
2  ulas
Bawang Putih
2  cm
Halia
500  g
Dada Ayam
1  L
Air
50  g
Saderi
50  g
Lobak Merah
1 
Kentang
2 
Tomato
2 
Kiub Pati Ayam MAGGI®
20  g
Daun Sup

Tip dan petua

5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.

Eksport bahan

Pilih dari senarai bahan bahan

Salinan
Bahan kini terdapat di papan keratan anda
.

Nilai pemakanan

Tenaga
133.78 kcal
Protein
20.01 g
Karbohidrat
6.62 g
Lemak
2.78 g
Maklumat setiap hidangan
Jom Masak

Langkah Penyediaan

28 Minit
Langkah 1
8 Min
Panasakan periuk, masukkan minyak jagung, kayu manis, bunga lawang, bunga cengkir, pelaga, bawang merah, bwang putih dan halia. Tumis sehingga layu.
Langkah 2
10 Min
Masukkan ayam, air and biarkan mendidih.
Langkah 3
10 Min
Masukkan batang sadri, lobak merah, kentang, tomato, bawang merah, kiub ayam MAGGI® dan daun sup. Biarkan ia reneh selama 10 minit.
Sup Ayam Cepat-Cepat

Langkah 1 daripada 3

: Minyak Jagung, Cengkih, Bunga Lawang, Buah Pelaga, Bawang Merah, Bawang Putih, Halia

Panasakan periuk, masukkan minyak jagung, kayu manis, bunga lawang, bunga cengkir, pelaga, bawang merah, bwang putih dan halia. Tumis sehingga layu.

Sup Ayam Cepat-Cepat

Langkah 2 daripada 3

: Dada Ayam, Air

Masukkan ayam, air and biarkan mendidih.

Sup Ayam Cepat-Cepat

Langkah 3 daripada 3

: Saderi, Lobak Merah, Kiub Pati Ayam MAGGI®, Tomato, Shallots, Kentang, Daun Sup

Masukkan batang sadri, lobak merah, kentang, tomato, bawang merah, kiub ayam MAGGI® dan daun sup. Biarkan ia reneh selama 10 minit.

Resipi dalam PDF
Muat turun
Share with friends

Aktifkan video

Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini

Thank you for your rating!
Kami menantikan ulasan anda!

Anda sudah menilai resipi / produk ini

Klik pada bilangan bintang yang ingin anda berikan: semakin tinggi bilangannya, semakin baik penilaiannya.

Hantar
Asset 10

Komen 4

0/4000
Sila masukkan nama pengguna yang sah. Pastikan mengandungi 3-15 aksara. Aksara A hingga Z dan 0 hingga 9 dibenarkan.
Nama pengguna
h hooman
Uhr

boleh la

A Aida
Uhr

Ya sgt suka

c chef
Uhr

tidak

N NatashaWahida
Uhr

Ya

Komen