Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 6 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan:
5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.
Kisar bawang merah, bawnag puth, halia, lengkuas dan serai bersama 50ml air.
Letakkan ayam di dalam mangkuk. Masukkan Sos Tiram MAGGI®, madu, pes cili, serbuk ketumbar, serbuk jintan putih, serbuk jintan manis dan serbuk kunyit.
Kemudian, masukkan kesemua bahan kisar. Gaul sebati dan pastikan ayam disalut sempurna.
Perap selama 3 jam atau semalaman.
Rendam lidi di dalam air selama lebih kurang setengah jam sebelum mula memanggang.
Cucuk ayam di atas lidi.
Panaskan kuali atau gril pemanggang dan panggang ayam sehingga kedua belah bahagian keperangan dan masak sempurna, setiap bahagian lebih kurang 10 minit.
Sajikan bersama kuah kacang atau Sos Cili MAGGI® dan rasakan kelazatannya yang luar biasa!
Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini