Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 8 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan:
Tumiskan bawang merah dan putih yang dikisar sehingga wangi dan kering sedikit.
Langkah 2
3 Min
Masukkan MAGGI® Sambal Tumis, tumis sehingga pecah minyak.
Langkah 3
4 Min
Masukkan gula, asam jawa dan air. Reneh seketika. Gaulkan tuhau sehingga rata bersama sambal tumis sehingga masak.
Langkah 4
3 Min
Padamkan api dan gaulkan ikan bilis.
Langkah 1
daripada
4
Tumiskan bawang merah dan putih yang dikisar sehingga wangi dan kering sedikit.
Langkah 2
daripada
4
Masukkan MAGGI® Sambal Tumis, tumis sehingga pecah minyak.
Langkah 3
daripada
4
Masukkan gula, asam jawa dan air. Reneh seketika. Gaulkan tuhau sehingga rata bersama sambal tumis sehingga masak.
Langkah 4
daripada
4
Padamkan api dan gaulkan ikan bilis.
Resipi dalam PDF
Share with friends
Aktifkan video
Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini