Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Good Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Back
Your Selection (1)
Pai Ayam Lada Hitam
60 min
Sederhana
Add recipe
Back
56 27.3g / 56%
32 34.9g / 32%
12 14.2g / 12%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Pai Ayam Lada Hitam

(0)
60 Min
Sederhana

Bahan-bahan

8

Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 8 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  tbsp
Minyak Masak
0.5 
Bawang Kuning
3  cloves
Bawang Putih
2 
Lobak Merah
0.5 
Lada Benggala Merah
0.5 
Lada Benggala, Hijau
0.5 
Lada Benggala Kuning
5  pcs
Cendawan Butang
200  g
Ayam Panggang
2  tbsp
Sos Tomato MAGGI®
1.5  tbsp
Tepung Gandum
1  cawan
Air
0.25  cawan
Susu Penuh Krim LABEL UJIAN
12  slice
Puff Pastry
2 
Telur

Tip dan petua

5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.

Eksport bahan

Pilih dari senarai bahan bahan

Salinan
.

Nilai pemakanan

Carbohydrates
34.95 g
Energy
441.49 kcal
Fats
27.31 g
Protein
14.26 g
Maklumat setiap hidangan

Langkah Penyediaan

60 Minit
  • Langkah 1

    2 Min
    Panaskan minyak masak. Tumiskan bawang kuning dan bawang putih sehingga wangi.
  • Langkah 2

    10 Min
    Masukkan lobak merah, lada benggala, cendawan dan ayam goreng. Tumis sehingga sedikit kering.
  • Langkah 3

    2 Min
    Masukkan MAGGI® Pes Perapan Lada Hitam dan MAGGI® Sos Tomato. Gaul rata.
  • Langkah 4

    1 Min
    Masukkan tepung gandum. Gaul rata.
  • Langkah 5

    5 Min
    Masukkan air dan susu. Gaul rata dan reneh sehingga sedikit pekat. Sejukkan.
  • Langkah 6

    5 Min
    Letakkan pastri lapis di dalam dulang pembakar.
  • Langkah 7

    5 Min
    Letakkan inti, dan sapukan telur ditepi dan tutupkan dengan pastri lapis.
  • Langkah 8

    30 Min
    Bakar pada suhu 180°c selama 30 minit.
Pai Ayam Lada Hitam

Langkah 1 daripada 8

Panaskan minyak masak. Tumiskan bawang kuning dan bawang putih sehingga wangi.

Pai Ayam Lada Hitam

Langkah 2 daripada 8

Masukkan lobak merah, lada benggala, cendawan dan ayam goreng. Tumis sehingga sedikit kering.

Pai Ayam Lada Hitam

Langkah 3 daripada 8

Masukkan MAGGI® Pes Perapan Lada Hitam dan MAGGI® Sos Tomato. Gaul rata.

Pai Ayam Lada Hitam

Langkah 4 daripada 8

Masukkan tepung gandum. Gaul rata.

Pai Ayam Lada Hitam

Langkah 5 daripada 8

Masukkan air dan susu. Gaul rata dan reneh sehingga sedikit pekat. Sejukkan.

Pai Ayam Lada Hitam

Langkah 6 daripada 8

Letakkan pastri lapis di dalam dulang pembakar.

Pai Ayam Lada Hitam

Langkah 7 daripada 8

Letakkan inti, dan sapukan telur ditepi dan tutupkan dengan pastri lapis.

Pai Ayam Lada Hitam

Langkah 8 daripada 8

Bakar pada suhu 180°c selama 30 minit.

Resipi dalam PDF

Share with friends

Aktifkan video

Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini