Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 10 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan:
5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.
Perap sosej dan ayam dengan sos dan MAGGI® CukupRasa™.
Panaskan kuali dan goreng dengan sedikit minyak sehingga perang dan melekit. Angkat dan biar seketika.
Gaul keladi dengan serbuk 5 rempah dan goreng dengan minyak sedikit. Angkat dan biar seketika.
Kemudian, panaskan minyak dan goreng udang kering sehingga naik bau. Kemudian masukkan beras dan goreng selama 1 minit dan masukkan air stok ayam diparas ¼ dan MAGGI® CukupRasa™. Biarkan ia merenih dengan api perlahan sehingga ia mengering.
Ulangi dengan menambah air stok sedikit demi sedikit sehingga beras masak dan semua stok meresap (jumlah stok berbeza mengikut jenama beras; masukkan secukupnya).
Akhirnya besarkan api dan tambahkan keladi dan goreng sehingga beras kering.
Hidangkan nasi dan taburkan sosej, ayam dan telur dadar. Hiaskan dengan salad dan daun bawang.
Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini