Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 6 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan:
5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.
Campurkan rempah dan sangai di atas kuali panas sehingga naik bau dan ketepikan.
Kisar rempah sehingga halus. Masukkan serbuk kunyit dan serbuk cili dan gaul rata. (boleh disampan selama 1 bulan).
Masuk sedikit minyak dalam kuali, goreng sayur-sayuran hingga sedikit perang.
Guna minyak yang sama dan masukkan bawang besar, bawang putih dan daun salam. Tumis sehingga naik bau. Kemudian, masukkan kambing, 3 sudu besar (boleh lebihkan untuk lebih rasa rempah) serbuk rempah yang disediakan dan Sos Tomato MAGGI® dan kacau rata.
Masukkan air, didihkan sehingga kambing empuk. Toskan air dan kambing. Simpan stok air rebusan kambing untuk masak nasi.
Masukkan Kiub Pati MAGGI® Ayam dan kacau rata.
Ambil periuk nasi letrik, lapiskan daun pisang di bahagian bawah sekali. Lapiskan kambing, kemudian sayur, nasi dan masukkan stok air rebusan kambing (masukkan air jika tidak cukup 900ml).
Lapik penutup periuk dengan kertas aluminium untuk biarkan dia masak sepenuhnya di dalam periuk letrik
Hidangkan terbalik dan hiaskan dengan daun ketumbar.
Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini