Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mi MAGGI Goreng Kerabu Seafood Kelantan

0
12Min
Mudah
Umpama salad makanan laut dari Pantai Timur, masam-manis-pedas semua berasa!

Bahan-bahan

-
1 hidangan
+

Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 1 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan: Di sini

10 
Cili Padi
4 
Bawang Merah
0.25 cawan
Jus Limau
1.5 sudu besar
Sos Plum
3 sudu besar
Sos Ikan
1 paket
Mi MAGGI® 2-Minit Noodles Tom Yam
50 g
Sotong
50 g
Udang
1 
Bawang Merah
1 keping
Daun Limau Purut
1 tangkai
Serai
15 g
Bunga Kantan
3 
Tomato
50 g
Kobis
50 g
Timun
30 g
Daun Ketumbar

Tip dan petua

5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.

Eksport bahan

Pilih dari senarai bahan bahan

Salinan
Bahan kini terdapat di papan keratan anda
.

Nilai pemakanan

Tenaga
625.09 kcal
Karbohidrat
90.96 g
Protein
30.56 g
Lemak
17.28 g
Maklumat setiap hidangan
Jom Masak

Langkah Penyediaan

12 Minit
Langkah 1
1 Min
Masak mi tanpa perencah selama 1 minit.
Langkah 2
5 Min
Di dalam mangkuk, gaulkan cili padi, bawang merah, sos plum, jus limau nipis, sos ikan, perencah MAGGI® 2-Minute Noodles Tom Yam, sotong sederhana dan udang sehingga rata.
Langkah 3
5 Min
Masukkan bawang merah, limau purut, serai, bunga kantan, tomato, kobis bulat, timun dan mi yang telah dimasak. Gaulkan kesemua dengan rata dan taburkan daun ketumbar.
Langkah 4
1 Min
Hidangkan.
Mi MAGGI Goreng Kerabu Seafood Kelantan

Langkah 1 daripada 4

Masak mi tanpa perencah selama 1 minit.

Mi MAGGI Goreng Kerabu Seafood Kelantan

Langkah 2 daripada 4

: Cili Padi, Bawang Merah, Jus Limau, Sos Ikan, Sotong, Udang

Di dalam mangkuk, gaulkan cili padi, bawang merah, sos plum, jus limau nipis, sos ikan, perencah MAGGI® 2-Minute Noodles Tom Yam, sotong sederhana dan udang sehingga rata.

Mi MAGGI Goreng Kerabu Seafood Kelantan

Langkah 3 daripada 4

: Bawang Merah, Daun Limau Purut, Serai, Tomato, Kobis, Timun, Daun Ketumbar

Masukkan bawang merah, limau purut, serai, bunga kantan, tomato, kobis bulat, timun dan mi yang telah dimasak. Gaulkan kesemua dengan rata dan taburkan daun ketumbar.

Mi MAGGI Goreng Kerabu Seafood Kelantan

Langkah 4 daripada 4

Hidangkan.

Resipi dalam PDF
Muat turun
Share with friends

Aktifkan video

Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini

Thank you for your rating!
Kami menantikan ulasan anda!

Anda sudah menilai resipi / produk ini

Klik pada bilangan bintang yang ingin anda berikan: semakin tinggi bilangannya, semakin baik penilaiannya.

Hantar
Asset 10

Komen 0

0/4000
Sila masukkan nama pengguna yang sah. Pastikan mengandungi 3-15 aksara. Aksara A hingga Z dan 0 hingga 9 dibenarkan.
Nama pengguna