Mi MAGGI Goreng Kerabu Seafood Kelantan
12Min
Mudah
Umpama salad makanan laut dari Pantai Timur, masam-manis-pedas semua berasa!
10
Cili Padi
4
Bawang Merah
0.25 cawan
Jus Limau
1.5 sudu besar
Sos Plum
3 sudu besar
Sos Ikan
1 paket
Mi MAGGI® 2-Minit Noodles Tom Yam
50 g
Sotong
50 g
Udang
1
Bawang Merah
1 keping
Daun Limau Purut
1 tangkai
Serai
15 g
Bunga Kantan
3
Tomato
50 g
Kobis
50 g
Timun
30 g
Daun Ketumbar
.
Nilai pemakanan
Tenaga
625.09 kcal
Karbohidrat
90.96 g
Protein
30.56 g
Lemak
17.28 g
Maklumat setiap hidangan
Langkah Penyediaan
12 Minit
Langkah 1
1 Min
Masak mi tanpa perencah selama 1 minit.
Langkah 2
5 Min
Di dalam mangkuk, gaulkan cili padi, bawang merah, sos plum, jus limau nipis, sos ikan, perencah MAGGI® 2-Minute Noodles Tom Yam, sotong sederhana dan udang sehingga rata.
Langkah 3
5 Min
Masukkan bawang merah, limau purut, serai, bunga kantan, tomato, kobis bulat, timun dan mi yang telah dimasak. Gaulkan kesemua dengan rata dan taburkan daun ketumbar.
Langkah 4
1 Min
Hidangkan.
Komen 0