Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
MAGGI® Malaysia
MAGGI® Malaysia
  • Resipi Resipi
  • Aktiviti Aktiviti
  • MAGGI® MAGGI®
  • Produk Produk
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Lagi Lagi
  • MAGGI®
  • Tentang Kami
  • Dari Dapur Kami
  • Memupuk Generasi Muda
  • Idea Masakan 7 Hari MAGGI®
  • Tips Dapur
  • Lagi
  • Cari
  • Log masuk
MAGGI® Malaysia
  • Resipi
  • Aktiviti
  • MAGGI®
    • MAGGI®
    • About Us
  • Produk
  • MyMenu Plan
  • Lagi
    • Lagi
    • Log masuk
MAGGI® Tomyam Kawbonara

MAGGI® Tomyam Kawbonara

(0)

Something went wrong!!!

Mudah

•

17 Min

Share recipe

  • Facebook
  • Facebook messenger
  • Linkedin
  • Twitter
  • Pinterest
  • E-mel
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Bersedia untuk gabungan yang lain daripada yang lain. Gabungan rasa tomyam pedas yang digemari ramai dengan rasa lemak krim klasik karbonara pasti menepati selera anda. Ikuti resepi Maggi Tomyam Kawbonara dan nikmati hidangan lazat ini sekarang! Jom kita lihat cara membuat hidangan lazat ini. Pertam sekali, tumis bawang kuning yang telah dipotong dadu dan bawang putih yang telah dihiris sehingga garing. Masukkan 2 tangkai cili api, 1 batang serai yang telah diketuk dan beberapa helai daun limau purut yang telah dikoyak. Kemudian, campurkan cendawan yang dipotong dadu dan 3 paket perisa MAGGI® Tomyam Kaw dan bahan sampingannya. Seterusnya, tambah satu setengah cawan Susu Nestlé UHT Krim Penuh dan setengah cawan krim masakan dan kacau hingga sebati. Sekarang masa untuk makanan laut. Masukkan udang dan sotong yang telah dibersihkan dan renehkan sehingga makanan laut masak. Kemudian, masukkan tomato ceri yang dipotong dua dan bayam muda. Siap sos Maggi Tomyam Karbonara, jom sediakan mi pula. Hanya rebus Maggi Mi selama 2 minit. Nikmati hidangan yang lazat dengan menuangkan sos ke atas dan tambahkan daun parsley sebagai hiasan. Suka resepi Maggi Tomyam Kawbonara ini? Lihat juga resepi lazat lain untuk ditambah pada pilihan menu anda seperti Ikan Goreng Dengan Jeruk Choy Sum, Resipi Sup Soto Ayam, dan Mi MAGGI Goreng Ayam Tuhau Sabah.

Lihat Lebih Banyak

Lihat Kurang

Mula Memasak

Bahan-bahan

5

Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 5 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan:

ingredient_quantity
recipe ingredient
182825
Minyak Jagung
2  sudu besar
208357
Bawang Kuning
0.5 
184794
Bawang Putih
3  ulas
182825
Cili Padi
2  sprigs
181511
Serai
1  stem
182825
Daun Limau Purut
2  keping
182825
Cendawan Butang
4  keping
182825
MAGGI® Perisa Tom Yam Kaw
3  paket
182825
Susu Penuh Krim LABEL UJIAN
1.5  cawan
182825
Krim Masakan LABEL UJIAN
0.5  cawan
182825
Sotong
2 
182825
Udang
12  medium
182825
Tomato Ceri
10 
183141
bayam muda
100  g
182331
Parsley, Segar
1  sprig
doodle image

Utensils and appliances

Tip dan petua

5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.

X

Add ingredients to shopping list

Senarai Belanja

You can also access your shopping list on your account page.

Nutritional Information

Nutritional Information Thumbnail

setiap hidangan

Karbohidrat
38.16 g
Tenaga
407.29 kcal
Lemak
20.49 g
Protein
18.09 g
setiap hidangan

Langkah-langkah resipi

17 min

1 min

2 min

1 min

2 min

4 min

3 min

2 min

2 min

MAGGI® Tomyam Kawbonara

Jeda

Main

Mulakan Semula Pemasa

Mulakan Semula Pemasa

Langkah-langkah resipi

17 min

Panaskan minyak masak, tumiskan bawang kuning dan bawang putih sehingga garing.
MAGGI® Tomyam Kawbonara

Jeda

Main

Mulakan Semula Pemasa

Mulakan Semula Pemasa

Langkah-langkah resipi

17 min

Masukkan cili padi, serai dan daun limau purut. Tumiskan.
MAGGI® Tomyam Kawbonara

Jeda

Main

Mulakan Semula Pemasa

Mulakan Semula Pemasa

Langkah-langkah resipi

17 min

Masukkan cendawan. Gaul rata. Masukkan Pes dan bahan sampingan MAGGI® Perisa Tomyam Kaw.
MAGGI® Tomyam Kawbonara

Jeda

Main

Mulakan Semula Pemasa

Mulakan Semula Pemasa

Langkah-langkah resipi

17 min

Masukkan susu dan krim masakan. Gaul rata.
MAGGI® Tomyam Kawbonara

Jeda

Main

Mulakan Semula Pemasa

Mulakan Semula Pemasa

Langkah-langkah resipi

17 min

Masukkan sotong dan udang. Renehkan sehingga makanan laut masak.
MAGGI® Tomyam Kawbonara

Jeda

Main

Mulakan Semula Pemasa

Mulakan Semula Pemasa

Langkah-langkah resipi

17 min

Masukkan tomato dan bayam muda. Gaul rata.
MAGGI® Tomyam Kawbonara

Jeda

Main

Mulakan Semula Pemasa

Mulakan Semula Pemasa

Langkah-langkah resipi

17 min

Didihkan air. Rebuskan MAGGI Mi selama 2 minit. Ketepikan.
MAGGI® Tomyam Kawbonara

Jeda

Main

Mulakan Semula Pemasa

Mulakan Semula Pemasa

Langkah-langkah resipi

17 min

Untuk menghidang, letakkan MAGGI Mi kedalam kuah. Gaul rata dan taburkan daun parsley.

Adakah Anda Mempunyai Sebarang Petua yang Ingin Anda Kongsikan dengan Orang Lain?

Petua Pengguna Disertakan

Kongsikan Petua dan Jadilah Chef MAGGI

Kongsikan Petua

Petua Terkini

Lihat Lebih Banyak

Adakah Anda Mempunyai Sebarang Petua yang Ingin Anda Kongsikan dengan Orang Lain?

Login / Registration

Log Masuk / Melanggan untuk Mengikuti atau Berkongsi Pos ini Sebagai Tetamu.

CAPTCHA
Image CAPTCHA
Get new captcha!
  • Facebook
  • Youtube
  • Instagram
  • Hubungi kami
  • Dasar Privasi
  • Terma dan syarat
  • Kami Nestlé
  • MS
  • EN