Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 12 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan:
5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.
Untuk sediakan bentuk bunga keladi, kukus keladi sehingga empuk (lebih kurang 20 minit), lenyek dan biar sejuk. Dalam mangkuk lain, masukkan air mendidih ke dalam tepung gandum dan gaul sehingga menjadi adunan lembut.
Campurkan semua bahan lain (lelemak, gula halus, MAGGI® CukupRasa™ dan serbuk 5 rempah), lenyek keladi dan masukkan ke dalam adunan dan uli adunan. Balut dengan kertas lutsinar (cling film) dan biar selama 30 minit.
Panaskan minyak dan goreng mi suhon sehingga ia mengembang. Toskan dan susun di atas pinggan hidang yang besar.
Bentukkan adunan menjadi bentuk bunga dan goreng dengan minyak penuh sehingga ia garing dan perang keemasan selama 3-5 minit di atas api sederhana. Susun kelopak bunga yang membentuk bunga dengan lubang di bahagian tengah.
Campurkan bahan-bahan untuk sos di lapisan atas.
Goreng bawang putih dan halia sehingga naik bau, tambahkan bawang dan goreng selama seminit dengan api tinggi. Tambah ayam dan goreng sehingga separuh masak. Masukkan sos dan biar dia merenih sehingga ayam betul masak. Kemudian masukkan lada benggala.
Sendukkan masakkan dan hidang di tengah kelopak bunga. Jamulah selera sementara ia panas ya!
Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini