Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 10 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan:
5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.
Dalam mangkuk, campurkan sos tiram MAGGI®, air, gula.
Tuangkan sos campuran kedalam kuali dan masukkan Tiram Kering dan air. Rebus dan renehkan sehingga tiram betul-betul masak.
Keluarkan tiram dari kuah. Cincang kasar dan ketepikan.
Kukus labu hingga empuk. Kisar dengan 1 1/4 cawan air. Pindahkan ke dalam mangkuk.
Dalam mangkuk, satukan tepung, tepung kentang, tepung jagung, tepung beras dan lada putih.
Tuangkan 2 cawan air perlahan-lahan campurkan adunan tepung. Kacau hingga sebati.
Panaskan kuali, tumis udang kering dan halia hingga naik bau. Masukkan hirisan labu dan kacau seketika. Masukkan puri labu dan reneh seketika.
Tuangkan labu yang telah dimasak dalam adunan tepung. Masukkan tiram rebus, stok Ayam Pekat MAGGI dan gaul adunan hingga sebati.
Salutkan acuan dengan minyak masak. Tuangkan adunan.
Kukus selama 1 jam atau sehingga set.
Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini