Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dumpling Kukus Udang Keemasan

(0)
71Min
Mencabar
Gebu di luar, enak dan rangup di dalam.

Bahan-bahan

-
30 hidangan
+

Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 30 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan: Di sini

2  sudu besar
Minyak Masak
2  sudu besar
Bawang Putih
200  g
Udang
200  g
Dada Ayam
5 
Sekuang Cina
3 
Cendawan Hitam
1 
Lobak Merah
2  sudu besar
Sos Tiram MAGGI®
1  sudu besar
Minyak Bijan
2  sudu kecil
MAGGI® CukupRasa™
1  sudu kecil
Gula
0.5  sudu kecil
Lada Hitam
1  sudu besar
Tepung Jagung
200  g
Keledek
300  g
Tepung Pulut
2  sudu kecil
Garam
60  g
Minyak Bawang Putih
240  ml
Air

Tip dan petua

5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.

Eksport bahan

Pilih dari senarai bahan bahan

Salinan
Bahan kini terdapat di papan keratan anda
.

Nilai pemakanan

Tenaga
90.29 kcal
Protein
3.5 g
Karbohidrat
11.45 g
Lemak
3.44 g
Maklumat setiap hidangan
Jom Masak

Langkah Penyediaan

71 Minit
Langkah 1
10 Min
Inti: Panaskan minyak, goreng kilas bawang putih hingga naik bau. Masukkan semua bahan lain dan kacau. Tambah semua perasa, kacau dan tutup api. Biar menyejuk.
Langkah 2
10 Min
Kulit: Gaulkan keledek, tepung, garam dan minyak bawang putih hingga menjadi adunan.
Langkah 3
30 Min
Uli adunan kecil-kecil, masukkan inti dan buat bentuk ‘xiao long bao’ atau bulat dan corakkan dengan garfu. Timbang setiap adunan 30 gram.
Langkah 4
20 Min
Susun ladu di atas dulang kukus yang telah digris. Kukus selama 15-20 minit hingga masak.
Langkah 5
1 Min
Keluarkan dan sapu minyak ketika ia masih panas. Hidangkan dengan Sos Cili MAGGI®.
Dumpling Kukus Udang Keemasan

Langkah 1 daripada 5

: Minyak Masak, Bawang Putih, Dada Ayam, Udang, Minyak Bijan, Sekuang Cina, Gula, Cendawan Hitam, Lada Hitam, Lobak Merah, Sos Tiram MAGGI®, Tepung Jagung, MAGGI® CukupRasa™

Inti: Panaskan minyak, goreng kilas bawang putih hingga naik bau. Masukkan semua bahan lain dan kacau. Tambah semua perasa, kacau dan tutup api. Biar menyejuk.

Dumpling Kukus Udang Keemasan

Langkah 2 daripada 5

: Tepung Pulut, Keledek, Garam, Air, Minyak Bawang Putih

Kulit: Gaulkan keledek, tepung, garam dan minyak bawang putih hingga menjadi adunan.

Dumpling Kukus Udang Keemasan

Langkah 3 daripada 5

Uli adunan kecil-kecil, masukkan inti dan buat bentuk ‘xiao long bao’ atau bulat dan corakkan dengan garfu. Timbang setiap adunan 30 gram.

Dumpling Kukus Udang Keemasan

Langkah 4 daripada 5

Susun ladu di atas dulang kukus yang telah digris. Kukus selama 15-20 minit hingga masak.

Dumpling Kukus Udang Keemasan

Langkah 5 daripada 5

Keluarkan dan sapu minyak ketika ia masih panas. Hidangkan dengan Sos Cili MAGGI®.

Resipi dalam PDF
Muat turun
Share with friends

Aktifkan video

Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini

Thank you for your rating!
Kami menantikan ulasan anda!

Anda sudah menilai resipi / produk ini

Klik pada bilangan bintang yang ingin anda berikan: semakin tinggi bilangannya, semakin baik penilaiannya.

Hantar
Asset 10

Komen 0

0/4000
Sila masukkan nama pengguna yang sah. Pastikan mengandungi 3-15 aksara. Aksara A hingga Z dan 0 hingga 9 dibenarkan.
Nama pengguna