Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ayam Panggang Bersama Sos Cendawan

5
46Min
Mudah
Ayam panggang stail mudah tapi hasilnya istimewa, diselimuti sos pekat berkrim yang sangat memikat rasa.

Bahan-bahan

-
5 hidangan
+

Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 5 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan: Di sini

1  sudu kecil
Minyak Masak
600  g
Paha Ayam LABEL UJIAN
2  ulas
Bawang Putih
1  sudu kecil
Lada Hitam
1  sudu kecil
Herba Italian
1  sudu besar
Sos Tiram MAGGI®
2  sudu besar
Mentega
1 
Bawang Holland
2  ulas
Bawang Putih
100  g
Cendawan Butang
1  sudu besar
Lada Hitam
1  sudu besar
Tepung Gandum
200  ml
Susu Rendah Lemak Nestlé
3  sudu kecil
Stok Ayam MAGGI® Homemade
300  g
Ubi Kentang
250  g
Brokoli
100  g
Lobak Merah

Tip dan petua

5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.

Eksport bahan

Pilih dari senarai bahan bahan

Salinan
Bahan kini terdapat di papan keratan anda
.

Nilai pemakanan

Tenaga
369.53 kcal
Protein
22.49 g
Karbohidrat
10.36 g
Lemak
26.28 g
Maklumat setiap hidangan
Jom Masak

Langkah Penyediaan

46 Minit
Langkah 1
30 Min
Didalam mangkuk, perapkan peha ayam, bawang putih, lada hitam, herba Italian dan Sos Tiram MAGGI selama 30 minit.
Langkah 2
8 Min
Panaskan periuk leper bersama 1 sudu minyak kecil, gorengkan peha ayam sehingga keperangan dan masak. Ketepikan.
Langkah 3
3 Min
Di dalam periuk lain, masukkan mentega. Tumiskan bawang Holland dan bawang putih sehingga wangi.
Langkah 4
5 Min
Masukkan cendawan butang dan lada hitam. Gaulkan sehingga agak layu. Taburkan tepung gandum, gaulkan rata. Tuangkan susu rendah lemak dan Homemade Stok Ayam Pekat MAGGI.
Ayam Panggang Bersama Sos Cendawan

Langkah 1 daripada 4

: Paha Ayam, Bawang Putih, Lada Hitam, Herba Italian, Sos Tiram MAGGI®

Didalam mangkuk, perapkan peha ayam, bawang putih, lada hitam, herba Italian dan Sos Tiram MAGGI selama 30 minit.

Ayam Panggang Bersama Sos Cendawan

Langkah 2 daripada 4

: Minyak Masak

Panaskan periuk leper bersama 1 sudu minyak kecil, gorengkan peha ayam sehingga keperangan dan masak. Ketepikan.

Ayam Panggang Bersama Sos Cendawan

Langkah 3 daripada 4

: Mentega, Bawang Holland, Bawang Putih

Di dalam periuk lain, masukkan mentega. Tumiskan bawang Holland dan bawang putih sehingga wangi.

Ayam Panggang Bersama Sos Cendawan

Langkah 4 daripada 4

: Cendawan Butang, Lada Hitam, Tepung Gandum, Susu Rendah Lemak Nestlé, Stok Ayam MAGGI® Homemade

Masukkan cendawan butang dan lada hitam. Gaulkan sehingga agak layu. Taburkan tepung gandum, gaulkan rata. Tuangkan susu rendah lemak dan Homemade Stok Ayam Pekat MAGGI.

Resipi dalam PDF
Muat turun
Share with friends

Aktifkan video

Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini

Thank you for your rating!
Kami menantikan ulasan anda!

Anda sudah menilai resipi / produk ini

Klik pada bilangan bintang yang ingin anda berikan: semakin tinggi bilangannya, semakin baik penilaiannya.

Hantar
Asset 10

Komen 0

0/4000
Sila masukkan nama pengguna yang sah. Pastikan mengandungi 3-15 aksara. Aksara A hingga Z dan 0 hingga 9 dibenarkan.
Nama pengguna