Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 4 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan:
5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.
Buangkan tulang ayam dan ketuk ayam menggunakan pengetuk daging. Cuci ayam dengan berhati-hati dan jangan buang kulitnya.
Dalam mangkuk, masukkan Sos Tiram MAGGI® dan perap ayam selama 1 jam.
Bila ayam telah diperap, panaskan kuali non-stick
Dalam kuali yang dalam, masukkan minyak dan goreng ayam dalam suhu sederhana selama 15 minit atau tunggu hingga ia bertukar menjadi perang. Ia bergantung kepada saiz paha ayam.
Bila ayam telah masak, letakkan ayam ke tepi.
Teruskan dengan menumis bawang besar dan bawang putih dalam lebihan minyak tadi sehingga naik bau.
Kemudian, masukkan MAGGI® Hari-Hari Favourites Black Pepper Mix dengan 4 sudu besar air.
Bila sos telah mendidih dan memekat, masukkan ayam ke dalam kuah dan biar ia masak.
Bila sos telah menyaluti ayam, hidangkan ke dalam pinggan dan tuangkan baki sos ke atasnya.
Hidangan ayam yang sungguh lazat ini boleh dimakan bersama nasi, spageti, salad, kentang putar atau kentang goreng.
Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini