Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 8 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan:
Mula-mula, cuci ayam menggunakan air sejuk. Seterusnya, keringkannya dengan kertas tisu.
Langkah 2
30 Min
Ambil mangkuk serta masukkan Sos Tiram MAGGI® bersama air, madu, jus halia, dan juga bawang putih yang telah ditumbuk. Kemudian, gaulkan adunan pada ayam sehingga sebati. Perapkan ia selama 30 minit.
Langkah 3
10 Min
Selepas itu, panaskan ketuhar pada suhu 200°C selama 10 minit.
Langkah 4
20 Min
Kemudian, ambil pemanggang dan susun bawang besar, lobak merah, ubi keledek, kentang dan juga brokoli ke atasnya. Renjiskan minyak zaitun ke atas sayuran tadi dan toskannya. Kemudian, bakar di atas pemanggang.Next, place the marinated chicken on the tray. Seterusnya, letakkan ayam yang telah diperap ke atas pemanggang. Bakar ayam tersebut selama 20 minit pada suhu 200°C.
Langkah 5
25 Min
Apabila ayam sudah masak, keluarkannya daripada ketuhar dengan berhati-hati dan bungkuskan dengan kertas aluminium serta perlahankan suhu ketuhar pada 180°C. Sambung untuk membakar selama 25 minit sehingga ayam menjadi perang keemasan.
Langkah 6
1 Min
Akhir sekali, keluarkan ayam yang sudah cukup masak daripada ketuhar dan sediakan sementara masih panas!
Langkah 1
daripada
6
:
Skinless Chicken Breast
Mula-mula, cuci ayam menggunakan air sejuk. Seterusnya, keringkannya dengan kertas tisu.
Langkah 2
daripada
6
:
Air, Honey, Young Ginger, MAGGI® Oyster Sauce, Bawang Putih
Ambil mangkuk serta masukkan Sos Tiram MAGGI® bersama air, madu, jus halia, dan juga bawang putih yang telah ditumbuk. Kemudian, gaulkan adunan pada ayam sehingga sebati. Perapkan ia selama 30 minit.
Langkah 3
daripada
6
Selepas itu, panaskan ketuhar pada suhu 200°C selama 10 minit.
Langkah 4
daripada
6
:
Minyak Zaitun, Lobak Merah, Sweet Potato, Broccoli, Raw, Potatoes, Red Onion
Kemudian, ambil pemanggang dan susun bawang besar, lobak merah, ubi keledek, kentang dan juga brokoli ke atasnya. Renjiskan minyak zaitun ke atas sayuran tadi dan toskannya. Kemudian, bakar di atas pemanggang.Next, place the marinated chicken on the tray. Seterusnya, letakkan ayam yang telah diperap ke atas pemanggang. Bakar ayam tersebut selama 20 minit pada suhu 200°C.
Langkah 5
daripada
6
Apabila ayam sudah masak, keluarkannya daripada ketuhar dengan berhati-hati dan bungkuskan dengan kertas aluminium serta perlahankan suhu ketuhar pada 180°C. Sambung untuk membakar selama 25 minit sehingga ayam menjadi perang keemasan.
Langkah 6
daripada
6
Akhir sekali, keluarkan ayam yang sudah cukup masak daripada ketuhar dan sediakan sementara masih panas!
Resipi dalam PDF
Share with friends
Aktifkan video
Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini