Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Asam Pedas Itik Limau Kasturi

0
160Min
Mudah
Rasa itik masam, pedas, manis dalam satu hidangan unik.

Bahan-bahan

-
8 hidangan
+

Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 8 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan: Di sini

2.5 kg
Itik
2 sudu besar
Sos Tiram MAGGI®
0.5 sudu besar
Stok Ayam Pekat MAGGI®
1 sudu kecil
Lada Putih
0.5 sudu besar
Minyak Bijian
1 sudu besar
Kicap Pekat
2 sudu besar
Minyak Masak
3 sudu besar
Bawang Putih
15 g
Cili Kering
100 g
Halia
2 
Bawang Besar
40 g
Limau Kasturi
200 g
Gula Melaka
500 ml
Air
1 tangkai
Daun Bawang
2 
Cili Merah
1 tangkai
Daun Ketumbar

Tip dan petua

5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.

Eksport bahan

Pilih dari senarai bahan bahan

Salinan
Bahan kini terdapat di papan keratan anda
.

Nilai pemakanan

Tenaga
573.27 kcal
Karbohidrat
31.7 g
Protein
58.53 g
Lemak
22.49 g
Maklumat setiap hidangan
Jom Masak

Langkah Penyediaan

160 Minit
Langkah 1
120 Min
Perap itik dengan bahan perapan selama 2 jam.
Langkah 2
5 Min
Panaskan minyak, tumis bawang putih, cili kering, halia dan bawang sampai naik bau. Masuk itik yang telah diperap dan kacau.
Langkah 3
10 Min
Masuk perasa dan didihkan.
Langkah 4
25 Min
Perlahankan api dan biar merenih sehingga itik empuk dan kuah memekat.
Asam Pedas Itik Limau Kasturi

Langkah 1 daripada 4

: Itik, Sos Tiram MAGGI®, Stok Ayam Pekat MAGGI®, Lada Putih, Minyak Bijian, Kicap Pekat

Perap itik dengan bahan perapan selama 2 jam.

Asam Pedas Itik Limau Kasturi

Langkah 2 daripada 4

: Itik, Minyak Masak, Bawang Putih, Cili Kering, Halia, Bawang Besar

Panaskan minyak, tumis bawang putih, cili kering, halia dan bawang sampai naik bau. Masuk itik yang telah diperap dan kacau.

Asam Pedas Itik Limau Kasturi

Langkah 3 daripada 4

: Limau Kasturi, Gula Melaka, Air

Masuk perasa dan didihkan.

Asam Pedas Itik Limau Kasturi

Langkah 4 daripada 4

Perlahankan api dan biar merenih sehingga itik empuk dan kuah memekat.

Resipi dalam PDF
Muat turun
Share with friends

Aktifkan video

Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini

Thank you for your rating!
Kami menantikan ulasan anda!

Anda sudah menilai resipi / produk ini

Klik pada bilangan bintang yang ingin anda berikan: semakin tinggi bilangannya, semakin baik penilaiannya.

Hantar
Asset 10

Komen 0

0/4000
Sila masukkan nama pengguna yang sah. Pastikan mengandungi 3-15 aksara. Aksara A hingga Z dan 0 hingga 9 dibenarkan.
Nama pengguna