Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Wanton Mi MAGGI

0
133Min
Sederhana

Bahan-bahan

-
8 hidangan
+

Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 8 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan: Di sini

4 paket
Mi MAGGI® Big Ayam
300 g
Sawi
1 sudu kecil
Minyak Masak
2.5 L
Air
300 g
MAGGI BBQ Ayam Filet Madu
6 
Cili Hijau
1 cawan
Cuka
1 sudu kecil
MAGGI® CukupRasa™
2 sudu besar
Gula
600 ml
Air
20 keping
Kulit Wonton
100 g
Udang Segar
2 tangkai
Daun Bawang
1 sudu besar
Sos Tiram MAGGI®
1 sudu kecil
MAGGI® CukupRasa™
0.5 sudu kecil
Minyak Bijian
1 sudu kecil
Tepung Jagung
1.5 L
Air
2 sudu besar
Kicap cair
2 sudu besar
Sos Tiram MAGGI®
1 sudu besar
Thick Soya Sauce
4 sudu besar
Minyak Bawang Merah
1 sudu kecil
Minyak Bijian

Tip dan petua

5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.

Eksport bahan

Pilih dari senarai bahan bahan

Salinan
Bahan kini terdapat di papan keratan anda
.

Nilai pemakanan

Tenaga
330.11 kcal
Karbohidrat
39.83 g
Protein
8.7 g
Lemak
15.46 g
Maklumat setiap hidangan
Jom Masak

Langkah Penyediaan

133 Minit
Acar Cili Hijau
3 Min
Dalam mangkuk, masukkan cuka, MAGGI® CukupRasa ™ dan gula. Campur sehingga sebati.
Langkah 2
2 Min
Dalam mangkuk yang berasingan, masukkan cili yang dihiris dan tuangkan ke atas air mendidih. Biarkan selama 30 saat dan toskan dan buang airnya.
Langkah 3
5 Min
Seterusnya, tuangkan cuka ke atas cili dan ketepikan selama beberapa jam sehingga cili berubah warna hijau zaitun. Sekarang cili sudah siap, ia boleh disimpan di dalam balang kaca di dalam peti sejuk sehingga 2 minggu.
Wonton Udang dan Sup
60 Min
Kemudian, dalam mangkuk saiz sederhana, masukkan udang dengan daun bawang, MAGGI® Oyster Sauce, MAGGI® CukupRasa ™, minyak bijan dan tepung jagung bersama-sama. Biarkan perap selama 1-2 jam di dalam peti sejuk.
Langkah 5
30 Min
Dengan menggunakan satu sudu kecil, ambil sudu yang penuh dengan campuran udang dan letakkan di tengah setiap kulit wonton. Kemudian, lembapkan sedikit bahagian tepi kulit dengan air. Seterusnya, perlahan-lahan lipat dan tutup kulit wonton. Ulangi proses dengan kulit wonton yang lain. Semasa wonton sedang disiapkan, letakkan di atas pinggan yang mempunyai sedikit tepung untuk mengelakkannya melekat.
Langkah 6
10 Min
Apabila wonton selesai, masak 1 liter air mendidih dalam periuk. Masukkan wonton dan biarkan mendidih sehingga wonton terapung ke permukaan.
Langkah 7
1 Min
Toskan dan bahagikan wonton ke dalam 4 mangkuk individu.
Langkah 8
4 Min
Dalam air mendidih yang sama, tambahkan satu sendok teh minyak masak dan tumiskan choy sum - batangnya terlebih dahulu kemudian diikuti dengan daun. Keluarkan, toskan dan ketepikan.
Langkah 9
5 Min
Sekarang masanya untuk menyediakan sup. Rebus 1½ liter air di dalam periuk. Apabila air mendidih, masukkan perasa Mi MAGGI® BIG Ayam.
Langkah 10
1 Min
Apabila sudah siap, padamkan api dan tuangkan sup ke dalam mangkuk dengan wonton yang telah disediakan sebelumnya. Hiaskan dengan daun bawang.
Sos
5 Min
Untuk sos, campurkan kicap cair, Sos tiram MAGGI®, kicap pekat, minyak bawang merah goreng, minyak bijan dan ½ cawan sup dari sup wonton udang bersama-sama.
Mee
5 Min
Masukkan 4 paket Mi MAGGI® BIG Ayam dalam air mendidih panas selama 2 minit. Toskan mee dan bahagikannya ke dalam 4 pinggan yang berasingan. Kemudian, toskan dalam 2-3 sudu besar campuran sos hingga sebati.
Langkah 13
1 Min
Akhir sekali, susunkan choy sum r dan potongan daging MAGGI® BBQ Ayam Filet Madu pada mi.
Langkah 14
1 Min
Hidangkan mi dengan mangkuk sup wonton udang dan acar cili hijau di sebelah dan hidangkan.
Wanton Mi MAGGI

Acar Cili Hijau daripada 14

: Cuka, MAGGI® CukupRasa™, Gula

Dalam mangkuk, masukkan cuka, MAGGI® CukupRasa ™ dan gula. Campur sehingga sebati.

Wanton Mi MAGGI

Langkah 2 daripada 14

: Cili Hijau, Air

Dalam mangkuk yang berasingan, masukkan cili yang dihiris dan tuangkan ke atas air mendidih. Biarkan selama 30 saat dan toskan dan buang airnya.

Wanton Mi MAGGI

Langkah 3 daripada 14

: Cuka, MAGGI® CukupRasa™, Gula

Seterusnya, tuangkan cuka ke atas cili dan ketepikan selama beberapa jam sehingga cili berubah warna hijau zaitun. Sekarang cili sudah siap, ia boleh disimpan di dalam balang kaca di dalam peti sejuk sehingga 2 minggu.

Wanton Mi MAGGI

Wonton Udang dan Sup daripada 14

: Udang Segar, Daun Bawang, Sos Tiram MAGGI®, MAGGI® CukupRasa™, Minyak Bijian, Tepung Jagung

Kemudian, dalam mangkuk saiz sederhana, masukkan udang dengan daun bawang, MAGGI® Oyster Sauce, MAGGI® CukupRasa ™, minyak bijan dan tepung jagung bersama-sama. Biarkan perap selama 1-2 jam di dalam peti sejuk.

Wanton Mi MAGGI

Langkah 5 daripada 14

: Kulit Wonton, Udang Segar, Daun Bawang, Sos Tiram MAGGI®, MAGGI® CukupRasa™, Minyak Bijian, Tepung Jagung

Dengan menggunakan satu sudu kecil, ambil sudu yang penuh dengan campuran udang dan letakkan di tengah setiap kulit wonton. Kemudian, lembapkan sedikit bahagian tepi kulit dengan air. Seterusnya, perlahan-lahan lipat dan tutup kulit wonton. Ulangi proses dengan kulit wonton yang lain. Semasa wonton sedang disiapkan, letakkan di atas pinggan yang mempunyai sedikit tepung untuk mengelakkannya melekat.

Wanton Mi MAGGI

Langkah 6 daripada 14

Apabila wonton selesai, masak 1 liter air mendidih dalam periuk. Masukkan wonton dan biarkan mendidih sehingga wonton terapung ke permukaan.

Wanton Mi MAGGI

Langkah 7 daripada 14

Toskan dan bahagikan wonton ke dalam 4 mangkuk individu.

Wanton Mi MAGGI

Langkah 8 daripada 14

: Sawi, Minyak Masak

Dalam air mendidih yang sama, tambahkan satu sendok teh minyak masak dan tumiskan choy sum - batangnya terlebih dahulu kemudian diikuti dengan daun. Keluarkan, toskan dan ketepikan.

Wanton Mi MAGGI

Langkah 9 daripada 14

: Mi MAGGI® Big Ayam, Air

Sekarang masanya untuk menyediakan sup. Rebus 1½ liter air di dalam periuk. Apabila air mendidih, masukkan perasa Mi MAGGI® BIG Ayam.

Wanton Mi MAGGI

Langkah 10 daripada 14

Apabila sudah siap, padamkan api dan tuangkan sup ke dalam mangkuk dengan wonton yang telah disediakan sebelumnya. Hiaskan dengan daun bawang.

Wanton Mi MAGGI

Sos daripada 14

Untuk sos, campurkan kicap cair, Sos tiram MAGGI®, kicap pekat, minyak bawang merah goreng, minyak bijan dan ½ cawan sup dari sup wonton udang bersama-sama.

Wanton Mi MAGGI

Mee daripada 14

: Mi MAGGI® Big Ayam

Masukkan 4 paket Mi MAGGI® BIG Ayam dalam air mendidih panas selama 2 minit. Toskan mee dan bahagikannya ke dalam 4 pinggan yang berasingan. Kemudian, toskan dalam 2-3 sudu besar campuran sos hingga sebati.

Wanton Mi MAGGI

Langkah 13 daripada 14

: Minyak Masak, MAGGI BBQ Ayam Filet Madu

Akhir sekali, susunkan choy sum r dan potongan daging MAGGI® BBQ Ayam Filet Madu pada mi.

Wanton Mi MAGGI

Langkah 14 daripada 14

Hidangkan mi dengan mangkuk sup wonton udang dan acar cili hijau di sebelah dan hidangkan.

Resipi dalam PDF
Muat turun
Share with friends

Aktifkan video

Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini

Thank you for your rating!
Kami menantikan ulasan anda!

Anda sudah menilai resipi / produk ini

Klik pada bilangan bintang yang ingin anda berikan: semakin tinggi bilangannya, semakin baik penilaiannya.

Hantar
Asset 10

Komen 0

0/4000
Sila masukkan nama pengguna yang sah. Pastikan mengandungi 3-15 aksara. Aksara A hingga Z dan 0 hingga 9 dibenarkan.
Nama pengguna