Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Teratai Sumbat Isitmewa

0
61Min
Sederhana
Menu sampingan dari akar teratai penuh khasiat yang menjadi pembuka selera sekeluarga.

Bahan-bahan

-
8 hidangan
+

Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 8 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan: Di sini

800  g
Akar Teratai
250  g
Paha Ayam
350  g
Pes Ikan
1  sudu kecil
MAGGI® CukupRasa™
1  sudu kecil
Minyak Bijan
8  sudu besar
Minyak
2  ulas
Bawang Putih
100  g
Biji Teratai
80  g
Kacang Ginkgo
15  g
Kacang Pea
1 
Lobak Merah
2  sudu besar
Buah Goji Beri
8 
Cendawan Shiitake
1  kiub
Kiub Pati Ayam MAGGI®
1  sudu besar
Sos Tiram MAGGI®
300  ml
Air
2  sudu besar
Tepung Jagung
2  sudu besar
Minyak

Tip dan petua

5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.

Eksport bahan

Pilih dari senarai bahan bahan

Salinan
Bahan kini terdapat di papan keratan anda
.

Nilai pemakanan

Tenaga
328.3 kcal
Protein
20.13 g
Karbohidrat
42.18 g
Lemak
10.14 g
Maklumat setiap hidangan
Jom Masak

Langkah Penyediaan

61 Minit
Langkah 1
30 Min
Potong kecil kaki ayam dan gaulkan dengan pes ikan, kemudian taburkan MAGGI® CukupRasa™ . Sumbat ayam di antara 2 kepingan akar teratai.
Langkah 2
20 Min
Panaskan minyak dan goreng ayam dengan api sederhana, balik kan sehingga kuning keemasan kedua-dua belahnya. Angkat dan susun di atas pinggan.
Langkah 3
5 Min
Untuk bahagian atas, panaskan minyak masukkan sos tiram dan biar merenih seketika. Kemudian, masukkan sayur selebihnya bersama goji beri. Goreng seminit lagi.
Langkah 4
5 Min
Akhirnya, masukkan air dan masukkan kiub atau stok ayam. Biarkan ia mendidih dan tambahkan campuran tepung jagung supaya ia memekat seperti sos.
Langkah 5
1 Min
Tuangkan sayuran serta sos ke atas akar teratai sumbat. Nikmatinya panas-panas!
Teratai Sumbat Isitmewa

Langkah 1 daripada 5

: Akar Teratai, Pes Ikan, Paha Ayam, Minyak Bijan, MAGGI® CukupRasa™

Potong kecil kaki ayam dan gaulkan dengan pes ikan, kemudian taburkan MAGGI® CukupRasa™ . Sumbat ayam di antara 2 kepingan akar teratai.

Teratai Sumbat Isitmewa

Langkah 2 daripada 5

: Minyak

Panaskan minyak dan goreng ayam dengan api sederhana, balik kan sehingga kuning keemasan kedua-dua belahnya. Angkat dan susun di atas pinggan.

Teratai Sumbat Isitmewa

Langkah 3 daripada 5

: Sos Tiram MAGGI®, Cendawan Shiitake, Buah Goji Beri, Kacang Ginkgo, Kacang Pea, Bawang Putih, Biji Teratai, Minyak, Lobak Merah

Untuk bahagian atas, panaskan minyak masukkan sos tiram dan biar merenih seketika. Kemudian, masukkan sayur selebihnya bersama goji beri. Goreng seminit lagi.

Teratai Sumbat Isitmewa

Langkah 4 daripada 5

: Tepung Jagung, Kiub Pati Ayam MAGGI®, Air

Akhirnya, masukkan air dan masukkan kiub atau stok ayam. Biarkan ia mendidih dan tambahkan campuran tepung jagung supaya ia memekat seperti sos.

Teratai Sumbat Isitmewa

Langkah 5 daripada 5

Tuangkan sayuran serta sos ke atas akar teratai sumbat. Nikmatinya panas-panas!

Resipi dalam PDF
Muat turun
Share with friends

Aktifkan video

Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini

Thank you for your rating!
Kami menantikan ulasan anda!

Anda sudah menilai resipi / produk ini

Klik pada bilangan bintang yang ingin anda berikan: semakin tinggi bilangannya, semakin baik penilaiannya.

Hantar
Asset 10

Komen 0

0/4000
Sila masukkan nama pengguna yang sah. Pastikan mengandungi 3-15 aksara. Aksara A hingga Z dan 0 hingga 9 dibenarkan.
Nama pengguna