Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sup Sichuan Pedas Masam

0
46Min
Sederhana
Sup yang melegakan resah hati, sekali hirup nak lagi...

Bahan-bahan

-
10 hidangan
+

Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 10 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan: Di sini

2 L
Air
3 keping
Halia
4 sudu besar
Stok Ayam Pekat MAGGI®
500 g
Dada Ayam
50 g
Kulat Hitam
4 
Cendawan Shiitake
0.5 
Tauhu Pejal
50 g
Lobak Merah
1 sudu kecil
Lada Hitam
4 sudu kecil
Gula
1 sudu besar
Minyak Bijian
0.25 cawan
Cuka Hitam
5 sudu besar
Sos Tiram MAGGI®
1 sudu kecil
Kicap Pekat
6 sudu besar
Tepung Jagung
2 
Telur
2 sudu besar
Minyak Sichuan
0.25 cawan
Cili Kering
0.25 cawan
Minyak

Tip dan petua

5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.

Eksport bahan

Pilih dari senarai bahan bahan

Salinan
Bahan kini terdapat di papan keratan anda
.

Nilai pemakanan

Tenaga
179.97 kcal
Karbohidrat
17.39 g
Protein
17.72 g
Lemak
5.2 g
Maklumat setiap hidangan
Jom Masak

Langkah Penyediaan

46 Minit
Langkah 1
15 Min
Rebuskan halia, Stok Ayam Homemade MAGGI® dan dada ayam sehingga dada ayam empuk. Keluarkan ayam dan simpan air rebusan. Carik dada ayam dan letak tepi.
Langkah 2
15 Min
Masukkan ayam, cendawan hitam fungus, cendawan shiitake, tauhu pejal dan lobak merah ke dalam periuk dan didihkan selama 1 minit. Biarkan merenih 10-15 minit.
Langkah 3
10 Min
Masukkan bahan perisa dan renihkan selama 5- 10 minit lagi. Tambah tepung jagung untuk pekatkan sup.
Langkah 4
5 Min
Pukul telur, tutup air dan perlahan-lahan masukkan telur sambil mengacau sup.
Langkah 5
1 Min
Hidang panas-panas bersama taburan minyak cili.
Sup Sichuan Pedas Masam

Langkah 1 daripada 5

: Air, Halia, Stok Ayam Pekat MAGGI®, Dada Ayam

Rebuskan halia, Stok Ayam Homemade MAGGI® dan dada ayam sehingga dada ayam empuk. Keluarkan ayam dan simpan air rebusan. Carik dada ayam dan letak tepi.

Sup Sichuan Pedas Masam

Langkah 2 daripada 5

: Kulat Hitam, Cendawan Shiitake, Tauhu Pejal, Lobak Merah

Masukkan ayam, cendawan hitam fungus, cendawan shiitake, tauhu pejal dan lobak merah ke dalam periuk dan didihkan selama 1 minit. Biarkan merenih 10-15 minit.

Sup Sichuan Pedas Masam

Langkah 3 daripada 5

: Lada Hitam, Gula, Minyak Bijian, Cuka Hitam, Sos Tiram MAGGI®, Kicap Pekat, Tepung Jagung

Masukkan bahan perisa dan renihkan selama 5- 10 minit lagi. Tambah tepung jagung untuk pekatkan sup.

Sup Sichuan Pedas Masam

Langkah 4 daripada 5

: Telur

Pukul telur, tutup air dan perlahan-lahan masukkan telur sambil mengacau sup.

Sup Sichuan Pedas Masam

Langkah 5 daripada 5

Hidang panas-panas bersama taburan minyak cili.

Resipi dalam PDF
Muat turun
Share with friends

Aktifkan video

Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini

Thank you for your rating!
Kami menantikan ulasan anda!

Anda sudah menilai resipi / produk ini

Klik pada bilangan bintang yang ingin anda berikan: semakin tinggi bilangannya, semakin baik penilaiannya.

Hantar
Asset 10

Komen 0

0/4000
Sila masukkan nama pengguna yang sah. Pastikan mengandungi 3-15 aksara. Aksara A hingga Z dan 0 hingga 9 dibenarkan.
Nama pengguna