Sekali hirup nak lagi...sup lazat dan likat campuran ayam, lobak, perut ikan jadi pelengkap makan besar keluarga!
Read more
Read Less
Bahan-bahan
12 hidangan
Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 12 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan:
ingredient_quantity
recipe ingredient
Air
2.5L
Halia
3keping
Stok Ayam Pekat MAGGI®
4sudu besar
Dada Ayam
500g
Ready-to-Use Fried Fish Maw
50g
Cendawan, Shiitake, Mentah
4keping
Lobak Merah
50g
Buah berangan
5
Serbuk Lada Putih
1sudu kecil
Gula
4sudu kecil
Minyak Bijan
1sudu besar
Sos Tiram MAGGI®
1sudu besar
Kicap Pekat
1sudu besar
Tepung Jagung
6sudu besar
Telur, Keseluruhan, Mentah, Segar
2
Daun Kesum
3tangkai
Utensils and appliances
Tip dan petua
5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.
X
Nutritional Information
Nutrition Table Footer
Karbohidrat
10.22 g
Tenaga
133.79 kcal
Lemak
3.51 g
Protein
15.11 g
Nutrition Table Footer
Recipe steps
55 min
10 min
20 min
20 min
5 min
Pause
Play
Restart Timer
Recipe steps
55 min
Mulakan Pemasa
Di dalam periuk, masukkan air, halia dan MAGGI® Homemade Stok Ayam Pekat dan renehkan.
Pause
Play
Restart Timer
Recipe steps
55 min
Mulakan Pemasa
Masukkan ayam dan masak selama 20 minit atau sehingga masak, sejukkan dan hiris ayam.
Pause
Play
Restart Timer
Recipe steps
55 min
Mulakan Pemasa
Tambahkan hirisan ayam ke dalam periuk bersama perut ikan, cendawan hitam, lobak merah, sengkuang cina dan biarkan mendidih. Masukkan bahan perasa dan tepung jagu
Pause
Play
Restart Timer
Recipe steps
55 min
Mulakan Pemasa
Alihkan sup dari api dan masukkan pukulan telur secara perlahan. Apabila telur sudah masak, hidangkan.