Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sup Ayam Dan Ikan Maw Kukus Dengan Cendawan Shiitake

0
116Min
Sederhana

Bahan-bahan

-
10 hidangan
+

Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 10 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan: Di sini

3 L
Air
40 g
Cendawan Shiitake
1 
Ayam Kampung
8 sudu besar
Stok Ayam Pekat MAGGI®
2 sudu besar
Kicap Soya
30 g
Gula Batu
300 g
Fish maw (kering)
100 g
Nai Pak Choy (Kubis Susu)
30 g
Kulat Putih

Tip dan petua

5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.

Eksport bahan

Pilih dari senarai bahan bahan

Salinan
Bahan kini terdapat di papan keratan anda
.

Nilai pemakanan

Tenaga
369.41 kcal
Karbohidrat
12.88 g
Protein
50.65 g
Lemak
13.22 g
Maklumat setiap hidangan
Jom Masak

Langkah Penyediaan

116 Minit
Langkah 1
10 Min
Letak air di dalam kuali yang ditindihkan di atas ‘induction cooker’. Tekan START dan pilih MAX, serta tunggu air masak.
Langkah 2
5 Min
Celur sayur-sayuran dan bilas dengan air sejuk.
Langkah 3
10 Min
Masukkan kepingan halia, celur ayam untuk beberapa minit, alihkan daripada kuali dan bilas dengan air sejuk. Kemudian, celurkan ikan maw untuk beberapa minit. Sekali lagi, alih kuali dan bilas dengan air sejuk serta potong ikan kepada kepingan kecil.
Langkah 4
60 Min
Dalam ‘slow cooker’, masukkan pula cendawan shiitake, ayam, Stok Pati Ayam MAGGI®, kicap soya, gula batu dan masak selama 1-2 jam.
Langkah 5
30 Min
Selepas 1-2 jam, tambahkan ikan maw kering, nai pak choy (kubis susu) dan kulat putih dan masak selama 30 minit atau lebih lama.
Langkah 6
1 Min
Biarkan ia panas.
Sup Ayam Dan Ikan Maw Kukus Dengan Cendawan Shiitake

Langkah 1 daripada 6

: Air

Letak air di dalam kuali yang ditindihkan di atas ‘induction cooker’. Tekan START dan pilih MAX, serta tunggu air masak.

Sup Ayam Dan Ikan Maw Kukus Dengan Cendawan Shiitake

Langkah 2 daripada 6

: Nai Pak Choy (Kubis Susu)

Celur sayur-sayuran dan bilas dengan air sejuk.

Sup Ayam Dan Ikan Maw Kukus Dengan Cendawan Shiitake

Langkah 3 daripada 6

: Ayam Kampung, Fish maw (kering)

Masukkan kepingan halia, celur ayam untuk beberapa minit, alihkan daripada kuali dan bilas dengan air sejuk. Kemudian, celurkan ikan maw untuk beberapa minit. Sekali lagi, alih kuali dan bilas dengan air sejuk serta potong ikan kepada kepingan kecil.

Sup Ayam Dan Ikan Maw Kukus Dengan Cendawan Shiitake

Langkah 4 daripada 6

: Cendawan Shiitake, Ayam Kampung, Stok Ayam Pekat MAGGI®, Kicap Soya, Gula Batu

Dalam ‘slow cooker’, masukkan pula cendawan shiitake, ayam, Stok Pati Ayam MAGGI®, kicap soya, gula batu dan masak selama 1-2 jam.

Sup Ayam Dan Ikan Maw Kukus Dengan Cendawan Shiitake

Langkah 5 daripada 6

: Fish maw (kering), Nai Pak Choy (Kubis Susu), Kulat Putih

Selepas 1-2 jam, tambahkan ikan maw kering, nai pak choy (kubis susu) dan kulat putih dan masak selama 30 minit atau lebih lama.

Sup Ayam Dan Ikan Maw Kukus Dengan Cendawan Shiitake

Langkah 6 daripada 6

Biarkan ia panas.

Resipi dalam PDF
Muat turun
Share with friends

Aktifkan video

Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini

Thank you for your rating!
Kami menantikan ulasan anda!

Anda sudah menilai resipi / produk ini

Klik pada bilangan bintang yang ingin anda berikan: semakin tinggi bilangannya, semakin baik penilaiannya.

Hantar
Asset 10

Komen 0

0/4000
Sila masukkan nama pengguna yang sah. Pastikan mengandungi 3-15 aksara. Aksara A hingga Z dan 0 hingga 9 dibenarkan.
Nama pengguna