Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sup Ayam bersama Stok Ayam Pekat MAGGI

(2)
28Min
Mudah
Empuk-empuk ayam dalam sup yang enak dihirup begitu saja!

Bahan-bahan

-
6 hidangan
+

Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 6 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan: Di sini

1  sudu besar
Minyak Jagung
1  batang
Kayu Manis
2 
Bunga Lawang
2 
Bunga Cengkir
2 
Buah Pelaga
1 
Bawang Merah
2 
Bawang Putih
1  inci
Halia
500  g
Ayam
1  L
Air
50  g
Batang Saderi
50  g
Lobak Merah
1 
Kentang
2 
Tomato
1 
Bawang Besar
3  sudu besar
Stok Ayam Pekat MAGGI®
20  g
Daun Sup

Tip dan petua

5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.

Eksport bahan

Pilih dari senarai bahan bahan

Salinan
Bahan kini terdapat di papan keratan anda
.

Nilai pemakanan

Tenaga
147.23 kcal
Protein
20.95 g
Karbohidrat
7.64 g
Lemak
3.49 g
Maklumat setiap hidangan
Jom Masak

Langkah Penyediaan

28 Minit
Langkah 1
8 Min
Panasakan periuk, masukkan minyak jagung, kayu manis, bunga lawang, bunga cengkir, pelaga, bawang merah, bwang putih dan halia. Tumis sehingga layu.
Langkah 2
10 Min
Masukkan ayam, air and biarkan mendidih.
Langkah 3
10 Min
Masukkan batang sadri, lobak merah, kentang, tomato, bawang merah, kiub ayam MAGGI® dan daun sup. Biarkan ia reneh selama 10 minit.
Sup Ayam bersama Stok Ayam Pekat MAGGI

Langkah 1 daripada 3

: Halia, Bawang Putih, Bawang Merah, Buah Pelaga, Bunga Lawang, Minyak Jagung, Bunga Cengkir

Panasakan periuk, masukkan minyak jagung, kayu manis, bunga lawang, bunga cengkir, pelaga, bawang merah, bwang putih dan halia. Tumis sehingga layu.

Sup Ayam bersama Stok Ayam Pekat MAGGI

Langkah 2 daripada 3

: Air, Ayam

Masukkan ayam, air and biarkan mendidih.

Sup Ayam bersama Stok Ayam Pekat MAGGI

Langkah 3 daripada 3

: Bawang Besar, Kentang, Tomato, Lobak Merah, Batang Saderi, Daun Sup, Stok Ayam Pekat MAGGI®

Masukkan batang sadri, lobak merah, kentang, tomato, bawang merah, kiub ayam MAGGI® dan daun sup. Biarkan ia reneh selama 10 minit.

Resipi dalam PDF
Muat turun
Share with friends

Aktifkan video

Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini

Thank you for your rating!
Kami menantikan ulasan anda!

Anda sudah menilai resipi / produk ini

Klik pada bilangan bintang yang ingin anda berikan: semakin tinggi bilangannya, semakin baik penilaiannya.

Hantar
Asset 10

Komen 0

0/4000
Sila masukkan nama pengguna yang sah. Pastikan mengandungi 3-15 aksara. Aksara A hingga Z dan 0 hingga 9 dibenarkan.
Nama pengguna