Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Serunding Ayam

(2)
45Min
Sederhana
Carik-carik isi ayam dengan balutan rempah yang menaikkan selera!

Bahan-bahan

-
15 hidangan
+

Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 15 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan: Di sini

1  kg
Dada Ayam
30  g
Halia
2  L
Air
2  sudu kecil
MAGGI® CukupRasa™
100  ml
Minyak Jagung
20  g
Halia
100  g
Bawang Merah
30  g
Bawang Putih
60  g
Cili Kering
6  tangkai
Serai
24  g
Serbuk Jintan Manis
24  g
Biji Ketumbar
4  keping
Daun Limau Purut
300  ml
Air
45  g
Gula Melaka
300  ml
Santan Kelapa
3  sudu besar
Jus Asam Jawa
100  g
36  g
MAGGI® CukupRasa™

Tip dan petua

5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.

Eksport bahan

Pilih dari senarai bahan bahan

Salinan
Bahan kini terdapat di papan keratan anda
.

Nilai pemakanan

Tenaga
271.19 kcal
Protein
17.38 g
Karbohidrat
11.4 g
Lemak
17.68 g
Maklumat setiap hidangan
Jom Masak

Langkah Penyediaan

45 Minit
Langkah 1
10 Min
Di dalam periuk, panaskan air dan rebuskan ayam, halia dan MAGGI CukupRasa sehingga masak. Ketepikan dan carikkan ayam dan ketepikan.
Langkah 2
5 Min
Kisar halia, bawang merah, bawang putih, cili kering, serai, biji ketumbar dengan minyak.
Langkah 3
15 Min
Tumiskan bahan yang dikisar sehingga wangi. Masukkan serbuk jintan manis, biji ketumbar, daun limau purut, air, gula melaka, santan dan air asam jawa. Gaulkan dan reneh sehingga sedikit kering.
Langkah 4
5 Min
Masukkan ayam yang telah dicarik, gaulkan rata.
Langkah 5
30 Min
Masukkan kerisik dan MAGGI® CukupRasa™, gaulkan sebati sehingga kering.
Serunding Ayam

Langkah 1 daripada 5

: Dada Ayam, Halia, Air, MAGGI® CukupRasa™

Di dalam periuk, panaskan air dan rebuskan ayam, halia dan MAGGI CukupRasa sehingga masak. Ketepikan dan carikkan ayam dan ketepikan.

Serunding Ayam

Langkah 2 daripada 5

: Bawang Merah, Halia, Bawang Putih, Serai, Biji Ketumbar, Serbuk Jintan Manis, Cili Kering

Kisar halia, bawang merah, bawang putih, cili kering, serai, biji ketumbar dengan minyak.

Serunding Ayam

Langkah 3 daripada 5

: Bawang Putih, Air, Serbuk Jintan Manis, Biji Ketumbar, Jus Asam Jawa, Daun Limau Purut, Gula Melaka, Kerisik, Halia, Cili Kering, Minyak Jagung, Bawang Merah, Serai

Tumiskan bahan yang dikisar sehingga wangi. Masukkan serbuk jintan manis, biji ketumbar, daun limau purut, air, gula melaka, santan dan air asam jawa. Gaulkan dan reneh sehingga sedikit kering.

Serunding Ayam

Langkah 4 daripada 5

: Dada Ayam

Masukkan ayam yang telah dicarik, gaulkan rata.

Serunding Ayam

Langkah 5 daripada 5

: Santan Kelapa, MAGGI® CukupRasa™

Masukkan kerisik dan MAGGI® CukupRasa™, gaulkan sebati sehingga kering.

Resipi dalam PDF
Muat turun
Share with friends

Aktifkan video

Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini

Thank you for your rating!
Kami menantikan ulasan anda!

Anda sudah menilai resipi / produk ini

Klik pada bilangan bintang yang ingin anda berikan: semakin tinggi bilangannya, semakin baik penilaiannya.

Hantar
Asset 10

Komen 0

0/4000
Sila masukkan nama pengguna yang sah. Pastikan mengandungi 3-15 aksara. Aksara A hingga Z dan 0 hingga 9 dibenarkan.
Nama pengguna