Skip to Main Content
MAGGI® Malaysia
MAGGI® Malaysia
  • Resipi
  • Aktiviti
  • MAGGI®
  • Produk
  • MyMenu Plan
  • Cari
  • Log masuk
  • Tentang Kami
  • Dari Dapur Kami
  • Memupuk Generasi Muda
  • Idea Masakan 7 Hari MAGGI®
  • Masak-masak bersama Selebriti MAGGI®
  • Tips Dapur
Sate Panggang Rendang Berempah

Sate Panggang Rendang Berempah

(0)
261Min
Sederhana
Tambah ke Pelan Menu Saya

Anda perlukan akaun untuk terusakn

Sila login atau daftar akaun

Sajian enak mengamit memori, rendang sate yang dipanggang bersama lidi ini sememangnya begitu serasi!

Bahan-bahan

6 hidangan

Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 6 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan:

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
Dada Ayam
2  sudu besar
Minyak
3  sudu besar
Sos Tiram MAGGI®
1  sudu besar
Madu
1  sudu besar
Pes Cili
1  sudu besar
Serbuk Ketumbar
1  sudu besar
Serbuk Jintan Putih
1  sudu kecil
Serbuk Jintan Manis
0.5  sudu kecil
Serbuk Kunyit
2 
Bawang Merah
3  ulas
Bawang Putih
1  cm
Halia
2  cm
Lengkuas
2  batang
Serai
Salinan

Tip dan petua

5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.

Eksport bahan

Pilih dari senarai bahan bahan

Salinan
.

Nilai pemakanan

Tenaga
165.13 kcal
Protein
20.33 g
Karbohidrat
9.02 g
Lemak
5.25 g
Maklumat setiap hidangan

Langkah Penyediaan

261 Minit
  • Langkah 1

    5 Min
    Kisar bawang merah, bawnag puth, halia, lengkuas dan serai bersama 50ml air.
  • Langkah 2

    2 Min
    Letakkan ayam di dalam mangkuk. Masukkan Sos Tiram MAGGI®, madu, pes cili, serbuk ketumbar, serbuk jintan putih, serbuk jintan manis dan serbuk kunyit.
  • Langkah 3

    3 Min
    Kemudian, masukkan kesemua bahan kisar. Gaul sebati dan pastikan ayam disalut sempurna.
  • Langkah 4

    180 Min
    Perap selama 3 jam atau semalaman.
  • Langkah 5

    30 Min
    Rendam lidi di dalam air selama lebih kurang setengah jam sebelum mula memanggang.
  • Langkah 6

    10 Min
    Cucuk ayam di atas lidi.
  • Langkah 7

    30 Min
    Panaskan kuali atau gril pemanggang dan panggang ayam sehingga kedua belah bahagian keperangan dan masak sempurna, setiap bahagian lebih kurang 10 minit.
  • Langkah 8

    1 Min
    Sajikan bersama kuah kacang atau Sos Cili MAGGI® dan rasakan kelazatannya yang luar biasa!
Sate Panggang Rendang Berempah

Langkah 1 daripada 8

: Bawang Putih, Bawang Merah, Halia, Lengkuas, Serai

Kisar bawang merah, bawnag puth, halia, lengkuas dan serai bersama 50ml air.

Sate Panggang Rendang Berempah

Langkah 2 daripada 8

: Dada Ayam, Sos Tiram MAGGI®, Madu, Pes Cili, Serbuk Ketumbar, Serbuk Jintan Putih, Serbuk Jintan Manis, Serbuk Kunyit

Letakkan ayam di dalam mangkuk. Masukkan Sos Tiram MAGGI®, madu, pes cili, serbuk ketumbar, serbuk jintan putih, serbuk jintan manis dan serbuk kunyit.

Sate Panggang Rendang Berempah

Langkah 3 daripada 8

: Bawang Merah, Bawang Putih, Halia, Lengkuas, Serai, Serbuk Kunyit, Serbuk Jintan Putih, Serbuk Ketumbar, Serbuk Jintan Manis, Madu, Pes Cili, Sos Tiram MAGGI®, Dada Ayam

Kemudian, masukkan kesemua bahan kisar. Gaul sebati dan pastikan ayam disalut sempurna.

Sate Panggang Rendang Berempah

Langkah 4 daripada 8

Perap selama 3 jam atau semalaman.

Sate Panggang Rendang Berempah

Langkah 5 daripada 8

Rendam lidi di dalam air selama lebih kurang setengah jam sebelum mula memanggang.

Sate Panggang Rendang Berempah

Langkah 6 daripada 8

Cucuk ayam di atas lidi.

Sate Panggang Rendang Berempah

Langkah 7 daripada 8

Panaskan kuali atau gril pemanggang dan panggang ayam sehingga kedua belah bahagian keperangan dan masak sempurna, setiap bahagian lebih kurang 10 minit.

Sate Panggang Rendang Berempah

Langkah 8 daripada 8

Sajikan bersama kuah kacang atau Sos Cili MAGGI® dan rasakan kelazatannya yang luar biasa!

Resipi dalam PDF

Share with friends

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktifkan video

Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini

Thank you for your rating!

Kami menantikan ulasan anda!

Anda sudah menilai resipi / produk ini

Klik pada bilangan bintang yang ingin anda berikan: semakin tinggi bilangannya, semakin baik penilaiannya.

Hantar

Komen 0

Please enter proper keywords 0/4000
Sila masukkan nama pengguna yang sah. Pastikan mengandungi 3-15 aksara. Aksara A hingga Z dan 0 hingga 9 dibenarkan.
Nama pengguna
Batal
Muat turun
Komen

Ketahui lebih lanjut

  • Asia
  • Ayam
  • BBQ
  • Bebas Babi
  • Dengan daging
  • Hidangan bersama keluarga
  • Hidangan sampingan
  • Indonesia
  • Kawan
  • Keluarga
  • Kurang daripada 300 kcal
  • Makan malam
  • Makan tengah hari
  • Panggang
  • Pembuka selera
  • Pembuka Selera
  • Pembuka selera
  • Petang
  • Snek
  • Supper
  • Tanpa kacang/kacang tanah
  • Tanpa kekacang
  • Tanpa telur
  • Tapas
  • Tempatan

Untuk resipi yang lebih menarik

  • Resepi MAGGI Sup Ayam Cepat-Cepat

    Resepi MAGGI Sup Ayam Cepat-Cepat

    28 Min Mudah
  • Paprik Ayam

    Paprik Ayam

    46 Min Mudah
  • MAGGI Telur Pedas Kari Mee Goreng 1-2-3

    MAGGI Telur Pedas Kari Mee Goreng 1-2-3

    9 Min Mudah
  • Resepi Ikan Kembung Goreng 2 Langkah

    Resepi Ikan Kembung Goreng 2 Langkah

    16 Min Mudah

  • Facebook
  • Youtube
  • Instagram
  • Hubungi kami
  • Privacy Policy
  • Terma dan syarat
  • MS
  • EN