Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 8 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan:
ingredient_quantity
recipe ingredient
3packets
MAGGI® Sambal Tumis
0.5tsp
MAGGI® CukupRasa™
3
Terung Dayak
100g
Ikan patin
100g
Crustaceans, Shrimp, Campuran Spesis, Mentah (May Have Been Previously Frozen)
Bungkus terung dayak dengan kertas aluminium dan bakar atas api selama 20 minit atau sehingga terung menjadi agak lembut, ketepikan.
Langkah 2
4 Min
Buang kulit terung, potong menjadi dadu kecil.
Langkah 3
5 Min
Gaulkan bawang merah, bawang putih, cabai gronong, tepus, asam payak, asam jawa, gula, terung dayak, sesar unjur isi ikan patin salai, MAGGI® Sambal Tumis dan MAGGI® CukupRasa.
Langkah 4
3 Min
Gaulkan rata dan hidangkan bersama nasi beras huma.
Langkah 1
daripada
4
Bungkus terung dayak dengan kertas aluminium dan bakar atas api selama 20 minit atau sehingga terung menjadi agak lembut, ketepikan.
Langkah 2
daripada
4
Buang kulit terung, potong menjadi dadu kecil.
Langkah 3
daripada
4
Gaulkan bawang merah, bawang putih, cabai gronong, tepus, asam payak, asam jawa, gula, terung dayak, sesar unjur isi ikan patin salai, MAGGI® Sambal Tumis dan MAGGI® CukupRasa.
Langkah 4
daripada
4
Gaulkan rata dan hidangkan bersama nasi beras huma.
Resipi dalam PDF
Share with friends
Aktifkan video
Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini