Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 4 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan:
Panaskan minyak masak. Gorengkan ikan bilis sehingga garing. Ketepikan.
Langkah 2
3 Min
Dengan lebihan minyak, tumiskan bawang merah dan bawang putih sehingga garing.
Langkah 3
2 Min
Masukkan MAGGI Sambal Tumis. Gaul rata sehingga pecah minyak.
Langkah 4
3 Min
Masukkan belimbing buluh, gula, MAGGI CukupRasa dan air. Gaul sebentar sehingga belimbing lembut. Sedia untuk dihidang.
Langkah 1
daripada
4
Panaskan minyak masak. Gorengkan ikan bilis sehingga garing. Ketepikan.
Langkah 2
daripada
4
Dengan lebihan minyak, tumiskan bawang merah dan bawang putih sehingga garing.
Langkah 3
daripada
4
Masukkan MAGGI Sambal Tumis. Gaul rata sehingga pecah minyak.
Langkah 4
daripada
4
Masukkan belimbing buluh, gula, MAGGI CukupRasa dan air. Gaul sebentar sehingga belimbing lembut. Sedia untuk dihidang.
Resipi dalam PDF
Share with friends
Aktifkan video
Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini