Something went wrong!!!
Mudah
33 Min
Sensasi selera Thailand yang menjadi kegemaran rakyat tempatan. Dengan beberapa bahan mudah, anda pun boleh hidang tomyam yang sama kaw macam di restoran Thai dengan resepi tomyam ini! Bila anda keluar makan bersama keluarga di gerai makan Thailand, hidangan sup yang dipesan mestilah tak lain dan tak bukan, semangkuk tomyam panas. Rasa pedas, masin dan masam daripada semangkuk tomyam memang lazat dan cukup lengkap bila dihidang bersama nasi putih dan lauk-pauk ala selatan Thailand yang lain. Kombinasi bahan dalam resepi tomyam seperti serai dan daun limau purut memberikan hidangan ini aroma harum yang menaikkan selera. Kami cadangkan anda sajikan tomyam bersama lauk yang lain seperti telur dadar atau ayam goreng kunyit. Resepi tomyam ini sesuai buat ibu-ibu yang sibuk bekerja tapi perlu sediakan makan malam bila pulang dari pejabat. Ianya penuh dengan rasa dan aroma tomyam yang boleh memikat hati keluarga. Resepi tomyam ini menggunakan udang dan sotong sebagai protein hidangan, tapi kalau anda hanya ada ayam di dapur, boleh saja masukkan sekali dengan bahan-bahan yang lain. Jika anda ada anak-anak yang tak berapa tahan pedas, jumlah cili padi yang anda gunakan pun boleh dikurangkan. Masih sedap dimakan, jangan risau. Cubalah resepi tomyam ini!. Dengan produk-produk MAGGI®, sajian makan malam keluarga anda boleh dihidangkan dalam masa 20 minit. Sedap, mudah dan cepat.
Read more
Read Less
Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 3 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan: Di sini
5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.
Nutrition Table Footer
33 min
8 min
10 min
2 min
1 min
Pause
Play
Restart Timer
Serai
0
Kiub Pati Tom Yam MAGGI®
Daun Limau Purut
Air
Udang
Sotong
Cili Padi
Bawang Merah
Lobak Merah
Kobis Bunga
Batang Saderi