Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rendang Ayam

2
56Min
Sederhana
Empuk-empuk ayam bersalut kuah pedas beraroma dan lemak berkrim.

Bahan-bahan

-
6 hidangan
+

Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 6 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan: Di sini

3 
Bawang Besar
6 ulas
Bawang Putih
3 cm
Halia
2 cm
Lengkuas
0.25 cawan
Pes Cili
3 tangkai
Serai
0.25 cawan
Air
4 sudu besar
Minyak Masak
8 
Bawang Kecil
3 ulas
Bawang Putih
3 tangkai
Serai
4 keping
Daun Limau Purut
250 g
Dada Ayam
250 g
Paha Ayam
40 g
Gula Melaka
1 sudu besar
MAGGI® CukupRasa™
2 keping
Daun Kunyit
200 ml
Air
200 ml
Santan
50 g
Kerisik

Tip dan petua

5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.

Eksport bahan

Pilih dari senarai bahan bahan

Salinan
Bahan kini terdapat di papan keratan anda
.

Nilai pemakanan

Tenaga
367.51 kcal
Karbohidrat
12.71 g
Protein
18.61 g
Lemak
26.97 g
Maklumat setiap hidangan
Jom Masak

Langkah Penyediaan

56 Minit
Langkah 1
5 Min
Kisarkan bawang besar, bawang putih, halia, Lengkuas, pes cili, dan serai sehingga halus. Tumiskan tanpa minyak sehingga sedikit kering.
Langkah 2
10 Min
Masukkan minyak, tumis sehingga sedikit pecah minyak.
Langkah 3
15 Min
Masukkan hirisan bawang kecil, bawang putih, serai, daun limau purut, daun kunyit, dada ayam, peha ayam, MAGGI® CukupRasa™, gula melaka, gaulkan rata. Masak sehingga ayam sedikit empuk.
Langkah 4
25 Min
Masukkan air, santan dan kerisik, renehkan sehingga ayam kuah menjadi pekat.
Langkah 5
1 Min
Sedia dihidangkan
Rendang Ayam

Langkah 1 daripada 5

Kisarkan bawang besar, bawang putih, halia, Lengkuas, pes cili, dan serai sehingga halus. Tumiskan tanpa minyak sehingga sedikit kering.

Rendang Ayam

Langkah 2 daripada 5

Masukkan minyak, tumis sehingga sedikit pecah minyak.

Rendang Ayam

Langkah 3 daripada 5

Masukkan hirisan bawang kecil, bawang putih, serai, daun limau purut, daun kunyit, dada ayam, peha ayam, MAGGI® CukupRasa™, gula melaka, gaulkan rata. Masak sehingga ayam sedikit empuk.

Rendang Ayam

Langkah 4 daripada 5

Masukkan air, santan dan kerisik, renehkan sehingga ayam kuah menjadi pekat.

Rendang Ayam

Langkah 5 daripada 5

Sedia dihidangkan

Resipi dalam PDF
Muat turun
Share with friends

Aktifkan video

Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini

Thank you for your rating!
Kami menantikan ulasan anda!

Anda sudah menilai resipi / produk ini

Klik pada bilangan bintang yang ingin anda berikan: semakin tinggi bilangannya, semakin baik penilaiannya.

Hantar
Asset 10

Komen 0

0/4000
Sila masukkan nama pengguna yang sah. Pastikan mengandungi 3-15 aksara. Aksara A hingga Z dan 0 hingga 9 dibenarkan.
Nama pengguna