Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 10 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan:
5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.
Panaskan minyak masak, tumiskan bawang besar, bawang putih dan udang kering yang ditumbuk sehingga garing
Masukan hirisan cili merah, sengkuang, lobak merah, air, gula, MAGGI® CukupRasa, dan MAGGI® Sos Tiram. Gaul sebati dan reneh sehingga sayur lembut dan air mengering. Sejukkan.
Masukkan sedikit inti keatas kulit popiah. Gulung kemas dan gamkan menggunakan bancuhan tepung. Ulang untuk semua.
Panaskan minyak masak, gorengkan popiah sehingga garing.
Untuk membuat sira, panaskan minyak masak, tumis bawang merah dan bawang putih sehingga naik bau.
Masukkan MAGGI® Sambal Tumis. Tumis sehingga pecah minyak.
Masukkan gula dan MAGGI® Sos Tiram dan air. Renehkan.
Pekatkan sira dengan bancuhan tepung jagung.
Salutkan popiah yang telah digoreng dengan sira dan taburkan bijan yang disangai. Sedia untuk dihidang.
Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini