_944_531.jpg)
Pai Pot Ayam Klasik
Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 6 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan: Di sini
Tip dan petua
5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.
Nilai pemakanan
Langkah Penyediaan
Kerak Pie
5 MinLangkah 2
5 MinLangkah 3
30 MinIsi
30 MinLangkah 5
5 MinLangkah 6
10 MinLangkah 7
5 MinPai Ayam Bakar
5 MinLangkah 9
10 MinLangkah 10
30 MinLangkah 11
1 Min_744_419.jpg)
Kerak Pie daripada 11
Campurkan tepung, garam dan mentega dalam pemproses makanan sehingga campuran menyerupai serbuk roti.
_744_419.jpg)
Langkah 2 daripada 11
Masukkan dalam 3 sudu air ais dan pulsa lagi sehingga adunan bersatu membentuk sebiji bola. Masukkan lebih banyak air ais jika terlalu kering (masukkan dengan sudu teh).
_744_419.jpg)
Langkah 3 daripada 11
Bentukkan adunan menjadi bentuk cakera, bungkus dengan cling wrap dan sejukkan selama 20 - 30 minit sebelum menggunakannya.
_744_419.jpg)
Isi daripada 11
Perap kiub dada ayam dengan MAGGI® CukupRasa ™ selama 20 - 30 minit.
_744_419.jpg)
Langkah 5 daripada 11
Panaskan minyak jagung dalam kuali di atas api sederhana-tinggi. Masukkan bawang merah, tumis lebih kurang 1 minit, masukkan kiub ayam, masak sebentar.
_744_419.jpg)
Langkah 6 daripada 11
Masukkan campuran kuah dan masak selama 2 - 3 minit, kacau hingga kuah menjadi pekat. Kemudian masukkan sayur campur dan tumis selama 5 minit, atau sehingga sayur-sayuran lembut.
_744_419.jpg)
Langkah 7 daripada 11
Padamkan api dan bahagikan isi di antara mangkuk atau ramekin.
_744_419.jpg)
Pai Ayam Bakar daripada 11
Keluarkan adunan pastri dari peti sejuk dan gulung di antara pembungkus cling wrap, dengan ketebalan 2 - 3 mm.
_744_419.jpg)
Langkah 9 daripada 11
Menggunakan pemotong pastri bulat, potong bulatan agar sesuai dengan mangkuk / ramekin, dan tekan tepi dengan garpu untuk menutup. Gunakan pisau tajam untuk memotong beberapa lubang di permukaan agar wap keluar.
_744_419.jpg)
Langkah 10 daripada 11
Bakar selama 25 - 30 minit dalam ketuhar 180 ° C yang telah dipanaskan, sehingga kerak pai berwarna keemasan.
_744_419.jpg)
Langkah 11 daripada 11
Keluarkan dari oven dan hidangkan panas.
Resipi dalam PDF
Muat turunAktifkan video
Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini
Thank you for your rating!
Kami menantikan ulasan anda!
Anda sudah menilai resipi / produk ini
Klik pada bilangan bintang yang ingin anda berikan: semakin tinggi bilangannya, semakin baik penilaiannya.
Komen 0