Something went wrong!!!
Mudah
12 Min
Raikan Hari Gawai dan Pesta Kaamatan dengan hidangan Nasi Goreng Daun Pucuk Ubi ini. Adakah anda perlukan suatu juadah yang lazat dan senang untuk dimasak? Cubalah resipi ini yang menggunakan daun pucuk ubi yang merupakan sayur yang biasa digunakan dalam pelbagai masakan di seluruh Malaysia. Gabungan sayur ini bersama masakan nasi goreng menghasilkan juadah yang lazat dan istimewa. Jom masak nasi goreng yang simple dan penuh rasa ini. Mulakan dengan menumis bawang merah, bawang putih dan cili padi yang telah ditumbuk sehingga wangi. Kemudian, masukkan ayam yang telah dipotong dadu. Tumiskan ayam tersebut sehingga separuh masak. Tumbuk daun pucuk ubi sehingga lumat dan masukkan ke dalam kuali bersama ayam. Gaul sehingga menjadi kering. Seterusnya, masukkan 3 cawan nasi sejuk dan 2 sudu kecil MAGGI® CukupRasa. Akhir sekali, sambung mengaul sehingga sebati. Dengan begitu saja anda boleh menikmati hidangan lazat yang boleh dikongsi bersama insan tersayang! Masak sendiri Nasi Goreng Daun Pucuk Ubi yang enak ini. Hidangan nasi goreng yang beraroma dan mempunyai rasa yang tiada tandingan ini pasti disukai para tetamu anda. Ikuti resipi ini dan cuba sekarang! Juga lihat resipi menarik kami yang lain seperti MAGGI® Asam Laksa Bersama Jeruk Bambangan Ikan Putih, Umai Udang Asam Laksa dan banyak lagi!
Read more
Read Less
Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 6 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan: Di sini
5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.
Nutrition Table Footer
12 min
2 min
4 min
Pause
Play
Restart Timer