Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nasi Ayam Madu

0
65Min
Sederhana
Ayam empuk bersalut madu yang enak berkilau.

Bahan-bahan

-
6 hidangan
+

Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 6 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan: Di sini

950 ml
Air
1 sudu besar
Minyak Masak
4 ulas
Bawang Putih
1 ulas
Halia
1 keping
Daun Pandan
500 g
Beras Siam
0.5 sudu kecil
Serbuk Kunyit
2 sudu besar
Stok Ayam Pekat MAGGI®
15 g
Corn Oil
500 g
Dada Ayam
45 g
Sos Tiram MAGGI®
2 sudu besar
Pes Cili
0.5 sudu besar
Halia
4 sudu besar
Madu
5 g
Salad
2 
Tomato
0.5 
Timun

Tip dan petua

5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.

Eksport bahan

Pilih dari senarai bahan bahan

Salinan
Bahan kini terdapat di papan keratan anda
.

Nilai pemakanan

Tenaga
496.65 kcal
Karbohidrat
81.29 g
Protein
24.87 g
Lemak
6.98 g
Maklumat setiap hidangan
Jom Masak

Langkah Penyediaan

65 Minit
Langkah 1
30 Min
Gaulkan ayam dengan Sos Tiram MAGGI®, pes cili, halia dan madu dalam mangkuk. Ketepikan.
Langkah 2
3 Min
Panaskan minyak dan goreng bawang putih dan halia sehingga wangi.
Langkah 3
2 Min
Masukkan nasi dan gaul. Tutup api.
Langkah 4
20 Min
Masukkan nasi ke dalam periuk, tuangkan air, serbuk kunyit, Stok Ayam Pekat MAGGI® , daun pandan dan minyak bijan. Gaul sebati.
Langkah 5
10 Min
Panaskan minyak, masukkan ayam yang diperap dan sos. Masakkan ayam sepenuhnya sehingga sos menjadi pekat.
Nasi Ayam Madu

Langkah 1 daripada 5

: Dada Ayam, Sos Tiram MAGGI®, Pes Cili, Halia, Madu

Gaulkan ayam dengan Sos Tiram MAGGI®, pes cili, halia dan madu dalam mangkuk. Ketepikan.

Nasi Ayam Madu

Langkah 2 daripada 5

: Minyak Masak, Bawang Putih, Halia

Panaskan minyak dan goreng bawang putih dan halia sehingga wangi.

Nasi Ayam Madu

Langkah 3 daripada 5

: Beras Siam

Masukkan nasi dan gaul. Tutup api.

Nasi Ayam Madu

Langkah 4 daripada 5

: Daun Pandan, Serbuk Kunyit, Corn Oil

Masukkan nasi ke dalam periuk, tuangkan air, serbuk kunyit, Stok Ayam Pekat MAGGI® , daun pandan dan minyak bijan. Gaul sebati.

Nasi Ayam Madu

Langkah 5 daripada 5

Panaskan minyak, masukkan ayam yang diperap dan sos. Masakkan ayam sepenuhnya sehingga sos menjadi pekat.

Resipi dalam PDF
Muat turun
Share with friends

Aktifkan video

Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini

Thank you for your rating!
Kami menantikan ulasan anda!

Anda sudah menilai resipi / produk ini

Klik pada bilangan bintang yang ingin anda berikan: semakin tinggi bilangannya, semakin baik penilaiannya.

Hantar
Asset 10

Komen 0

0/4000
Sila masukkan nama pengguna yang sah. Pastikan mengandungi 3-15 aksara. Aksara A hingga Z dan 0 hingga 9 dibenarkan.
Nama pengguna