Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 16 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan:
ingredient_quantity
recipe ingredient
Minyak Masak
2sudu besar
Bawang Besar
2
Bawang Putih
4ulas
Daun Kari
3sprigs
MAGGI® Sambal Tumis
2paket
Serbuk Kari
2.5sudu besar
Harvest Gourmet Stir Fry Mince
1paket
Kentang
150g
Air
1cawan
MAGGI® CukupRasa™
1.5sudu kecil
Gula
2sudu kecil
Pes Asam Jawa
1sudu kecil
Kulit Popiah
16
Tepung Gandum
2sudu besar
Air
0.25cawan
Minyak Masak
0.5cawan
Utensils and appliances
Tip dan petua
5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.
Nutritional Information
Nutrition Table Footer
Karbohidrat
26.93 g
Tenaga
291.65 kcal
Lemak
17.03 g
Protein
7.72 g
Nutrition Table Footer
Recipe steps
45 min
6 min
10 min
3 min
1 min
15 min
10 min
Recipe steps
45 min
Panaskan minyak masak, tumis bahan kisar bersama daun kari sehingga kering. Masukkan MAGGI® Sambal Tumis dan serbuk kari. Kacau rata sehingga pecah minyak.
Recipe steps
45 min
Masukkan Harvest Gourmet® Stir Fry Mince, kentang dan air. Kacau sehingga sedikit kering.
Recipe steps
45 min
Masukkan MAGGI® CukupRasa™, gula dan pes asam jawa. Kacau sebati. Ketepikan.
Recipe steps
45 min
Gaul sebati tepung gandum dan air.
Recipe steps
45 min
Letakkan inti di dalam kulit popiah dan lipat kemas. Gamkan menggunakan bancuhan tepung. Balut untuk lapisan kedua dan gamkan. Ulang untuk semua.
Recipe steps
45 min
Panaskan minyak masak, goreng sehingga garing. Angkat dan sedia untuk dihidang.