Mi Seafood Panjang Umur
46Min
Sederhana
Kemanisan makanan laut dalam mi kering menyelerakan.
350 g
Mi Kering
100 g
Udang
200 g
Sotong
100 g
Filet Ikan
3 sudu besar
Minyak Masak
5 ulas
Bawang Putih
5
Cendawan Hitam
1
Lobak Merah
500 g
Taugeh
LABEL UJIAN
1 sudu besar
Sos Tiram MAGGI®
2 sudu kecil
Stok Ayam Pekat MAGGI®
0.5 sudu kecil
Lada Putih
2 sudu kecil
Gula
2 sudu besar
Minyak Bijian
3 sudu besar
Sos Tiram MAGGI®
1 sudu besar
Kicap
1 sudu besar
Minyak Bijian
2 sudu kecil
Stok Ayam Pekat MAGGI®
1.5 sudu besar
Gula
1 sudu kecil
Lada Putih
400 ml
Air
15 g
Daun Bawang
1
Cili Merah
20 g
Bawang Goreng
.
Nilai pemakanan
Tenaga
273.71 kcal
Karbohidrat
33.71 g
Protein
13.96 g
Lemak
9.67 g
Maklumat setiap hidangan
Langkah Penyediaan
46 Minit
Langkah 1
30 Min
Cuci makanan laut. Gaul dengan bahan perapan dan perap 30 minit atau 2 jam.
Langkah 2
10 Min
Panaskan minyak, tumis bawang putih, cendawan dan lobak merah hingga naik bau. Masukkan makanan laut dan biar hingga masak.
Langkah 3
5 Min
Masukkan mi, taugeh, perasa dan kacau hingga kering dan beraroma.
Langkah 4
1 Min
Tabur daun bawang, cili merah dan bawang goreng sebelum hidang.
Komen 0