Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mi MAGGI Goreng Banjir Muar

0
13Min
Mudah
Kuah pekat dari ‘Muo’ membanjiri mi kenyal dengan manis-manis udang yang memikat!

Bahan-bahan

-
1 hidangan
+

Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 1 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan: Di sini

1 sudu besar
Minyak Masak
1 paket
Mi MAGGI® Kari 2 Minit
1 sudu kecil
Bawang Putih
1 sudu besar
Minyak Jagung
2 sudu besar
Bawang Merah
1 sudu kecil
Bawang Putih
1 sudu besar
Cili Kisar
1 sudu kecil
Udang Kering
0.5 
Tomato
50 g
Udang
300 ml
Air
2 sudu besar
Sos Tomato MAGGI®
1 sudu besar
Tepung Jagung
20 g
Udang
2 
Cili Merah
3 g
Bawang Goreng
1 
Limau
100 g
Sawi
1 
Telur

Tip dan petua

5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.

Eksport bahan

Pilih dari senarai bahan bahan

Salinan
Bahan kini terdapat di papan keratan anda
.

Nilai pemakanan

Tenaga
621.33 kcal
Karbohidrat
83.17 g
Protein
27.55 g
Lemak
20.67 g
Maklumat setiap hidangan
Jom Masak

Langkah Penyediaan

13 Minit
Langkah 1
1 Min
Masak mi MAGGI® 2-Minute Kari tanpa perencah.
Langkah 2
1 Min
Tumiskan mi dengan bawang putih sehingga wangi selama 1 minit.
Langkah 3
5 Min
Tumiskan bawang merah, bawang putih, cili kisar, udang kering, tomato dan udang sehingga wangi. Masukkan air, Sos Tomato MAGGI®, perencah MAGGI® Kari, tepung jagung dan sawi.
Langkah 4
2 Min
Biar kuah mendidih, tuangkan telur secara perlahan ke dalam kuah.
Langkah 5
2 Min
Dibiarkan dan padamkan api, gaulkan sedikit sebelum hidang.
Langkah 6
2 Min
Tuangkan kuah keatas mi MAGGI® Kari yang telah digoreng. Hidangkan.
Mi MAGGI Goreng Banjir Muar

Langkah 1 daripada 6

: Mi MAGGI® Kari 2 Minit

Masak mi MAGGI® 2-Minute Kari tanpa perencah.

Mi MAGGI Goreng Banjir Muar

Langkah 2 daripada 6

: Minyak Masak, Mi MAGGI® Kari 2 Minit, Bawang Putih

Tumiskan mi dengan bawang putih sehingga wangi selama 1 minit.

Mi MAGGI Goreng Banjir Muar

Langkah 3 daripada 6

: Minyak Jagung, Bawang Merah, Bawang Putih, Cili Kisar, Udang Kering, Tomato, Udang, Air, Sos Tomato MAGGI®, Tepung Jagung, Udang, Cili Merah, Sawi

Tumiskan bawang merah, bawang putih, cili kisar, udang kering, tomato dan udang sehingga wangi. Masukkan air, Sos Tomato MAGGI®, perencah MAGGI® Kari, tepung jagung dan sawi.

Mi MAGGI Goreng Banjir Muar

Langkah 4 daripada 6

: Telur

Biar kuah mendidih, tuangkan telur secara perlahan ke dalam kuah.

Mi MAGGI Goreng Banjir Muar

Langkah 5 daripada 6

Dibiarkan dan padamkan api, gaulkan sedikit sebelum hidang.

Mi MAGGI Goreng Banjir Muar

Langkah 6 daripada 6

: Udang, Cili Merah, Bawang Goreng, Limau

Tuangkan kuah keatas mi MAGGI® Kari yang telah digoreng. Hidangkan.

Resipi dalam PDF
Muat turun
Share with friends

Aktifkan video

Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini

Thank you for your rating!
Kami menantikan ulasan anda!

Anda sudah menilai resipi / produk ini

Klik pada bilangan bintang yang ingin anda berikan: semakin tinggi bilangannya, semakin baik penilaiannya.

Hantar
Asset 10

Komen 0

0/4000
Sila masukkan nama pengguna yang sah. Pastikan mengandungi 3-15 aksara. Aksara A hingga Z dan 0 hingga 9 dibenarkan.
Nama pengguna