Something went wrong!!!
Mudah
7 Min
Mari kita masak hidangan unik dan lazat MAGGI® Asam Laksa Bersama Jeruk Bambangan Ikan Putih ini. Asam Laksa, sebuah hidangan Malaysia yang digemari ramai, mempunyai kuah masam yang dimasak dengan pelbagai rempah dan herba, dilengkapi lagi dengan rasa jeruk bambangan, sebuah makanan tradisional. Sekali dengan isi ikan putih menambahkan rasa enak pada setiap suap, membuatkan hidangan ini sesuai untuk dijamu untuk raikan perayaan Kaamatan. Hidangan lazat ini lebih mudah untuk dimasak dengan menggunakan MAGGI® 2 Minit Asam Laksa. Pertama sekali, dalam sebuah periuk, rebuskan Mi MAGGI® selama 2 minit. Seterusnya, keluarkan mi tersebut dan ketepikan. Masukkan jeruk bambangan, cili padi putih Sabah yang telah dibelah dua, sayur bawang kampung yang telah dipotong, asam akop akop dan 2 pek perencah MAGGI® 2 Minit Asam Laksa ke dalam air yang digunakan untuk merebus mi sebentar tadi. Kemudian, masukkan hirisan isi ikan putih dan renehkan sehingga masak. Akhir sekali, tuangkan kuah ke dalam mangkuk yang diisi dengan Mi MAGGI® yang telah direbus. Voila! Siaplah juadah MAGGI® Asam Laksa Bersama Jeruk Bambangan Ikan Putih anda. Resipi mudah untuk masakan yang sungguh lazat. Jika anda suka resipi ini, lihat juga resipi kami yang lain seperti Nasi Goreng Daun Pucuk Ubi, Sambal Terung Dayak Tunu dan banyak lagi.
Read more
Read Less
Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 3 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan: Di sini
5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.
Nutrition Table Footer
7 min
2 min
1 min
Pause
Play
Restart Timer