Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 6 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan:
Mula-mula didihkan air dalam periuk sederhana besar, kemudian masukkan kepingan ayam, kubis Cina dan Kiub Stok Ayam MAGGI®. Kacau dan renehnya pada api kecil lebih kurang 30 minit sehingga kubis Cina bertukar lembut serta kepingan ayam betul-betul masak.
Langkah 2
30 Min
Selepas itu, campurkan daging udang, lobak, sekunag cina, kulat hitam, sos Tiram MAGGI®, MAGGI® CUKUPRASA™, minyak bijan, lada putih dan kanji jagung menggunakan mangkuk besar. Perap ia selama 30 minit.
Langkah 3
30 Min
Untuk mengelakkan kulit sui kow melekat pada tapak tangan, cuci dan keringkan tangan terlebih dahulu. Barulah letakkan kulit sui kow pada tapak tangan dan letakkan isi di tengah-tengahnya. Basahkan tepi kulit dengan sedikit air, lipat separuh ke dalam.
Langkah 4
10 Min
Didihkan 2 liter air menggunakan periuk besar dan rebus ladu kepada dua peringkat. Sesekali kacau agar ladu tidak melekat pada periuk. Biarkan ia mendidih dan reneh pada api sederhana sehingga masak.
Langkah 5
1 Min
Setelah itu, hidangkan ladu dengan senduk penapis dan letakkan ke dalam mangkuk sup. Tuangkan sup ke atas ladu dan hiasankan dengan daun bawang. Taburkan lada putih jika perlu.
Langkah 1
daripada
5
:
Air, Kiub Pati Ayam MAGGI®, Kepingan Ayam, Kubis Cina
Mula-mula didihkan air dalam periuk sederhana besar, kemudian masukkan kepingan ayam, kubis Cina dan Kiub Stok Ayam MAGGI®. Kacau dan renehnya pada api kecil lebih kurang 30 minit sehingga kubis Cina bertukar lembut serta kepingan ayam betul-betul masak.
Langkah 2
daripada
5
:
Sos Tiram MAGGI®, Lobak, Daging Udang, Sengkuang Cina, MAGGI® CukupRasa™, Kulat Hitam, Minyak Bijan, Lada Putih, Kanji Jagung
Selepas itu, campurkan daging udang, lobak, sekunag cina, kulat hitam, sos Tiram MAGGI®, MAGGI® CUKUPRASA™, minyak bijan, lada putih dan kanji jagung menggunakan mangkuk besar. Perap ia selama 30 minit.
Langkah 3
daripada
5
:
Kulit Sui Kow Berbentuk Bulat
Untuk mengelakkan kulit sui kow melekat pada tapak tangan, cuci dan keringkan tangan terlebih dahulu. Barulah letakkan kulit sui kow pada tapak tangan dan letakkan isi di tengah-tengahnya. Basahkan tepi kulit dengan sedikit air, lipat separuh ke dalam.
Langkah 4
daripada
5
Didihkan 2 liter air menggunakan periuk besar dan rebus ladu kepada dua peringkat. Sesekali kacau agar ladu tidak melekat pada periuk. Biarkan ia mendidih dan reneh pada api sederhana sehingga masak.
Langkah 5
daripada
5
:
Lada Putih, Daun Bawang
Setelah itu, hidangkan ladu dengan senduk penapis dan letakkan ke dalam mangkuk sup. Tuangkan sup ke atas ladu dan hiasankan dengan daun bawang. Taburkan lada putih jika perlu.
Resipi dalam PDF
Share with friends
Aktifkan video
Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini
Thank you for your rating!
Kami menantikan ulasan anda!
Anda sudah menilai resipi / produk ini
Klik pada bilangan bintang yang ingin anda berikan: semakin tinggi bilangannya, semakin baik penilaiannya.
Komen 0