Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kimchi Enak 4 Langkah

0
72Min
Mudah
Hidangan sampingan yang sempurna bersama makanan Korea.

Bahan-bahan

-
20 hidangan
+

Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 20 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan: Di sini

10  ulas
Bawang Putih
3  sudu besar
Halia
4 
Bawang
1  cawan
Ikan Bilis
1.5  cawan
Serbuk Cili
1  cawan
Empingan Cili
0.5  cawan
Cuka
0.25  cawan
Air
0.33  cawan
Sos Ikan
6  kiub
Kiub Pati Ikan Bilis MAGGI®
0.25  cawan
Madu
2  kg
Kubis Besar
4 
Lobak Merah
1 
Lobak Putih
2  tangkai
Daun Bawang

Tip dan petua

5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.

Eksport bahan

Pilih dari senarai bahan bahan

Salinan
Bahan kini terdapat di papan keratan anda
.

Nilai pemakanan

Tenaga
92.62 kcal
Protein
7.47 g
Karbohidrat
14.83 g
Lemak
1.81 g
Maklumat setiap hidangan
Jom Masak

Langkah Penyediaan

72 Minit
Langkah 1
2 Min
Dalam mangkuk, gaul sebati bawang putih, halia, bawang serta ikan bilis.
Langkah 2
3 Min
Seterusnya, tambahkan serbuk cili, empingan cili, cuka, air, sos ikan, Kiub Pati Ikan Bilis MAGGI® dan madu. Kacau sehingga ia menjadi pes.
Langkah 3
5 Min
Masukkan kubis, lobak merah, lobak putih dan daun bawang ke dalam mangkuk, masukkan pes cili dan gaul kesemua bahan-bahan sehingga rata.
Langkah 4
1 Min
Setelah selesai, masukkan kimchi ke dalam bekas dan tekan sehingga padat.
Langkah 5
60 Min
Pastikan bekas ditutup rapat dan simpan kimchi di dalam peti sejuk.
Langkah 6
1 Min
Kimchi boleh terus dinikmati atau diperap beberapa hari sebelum dihidang.
Kimchi Enak 4 Langkah

Langkah 1 daripada 6

: Bawang Putih, Halia, Bawang

Dalam mangkuk, gaul sebati bawang putih, halia, bawang serta ikan bilis.

Kimchi Enak 4 Langkah

Langkah 2 daripada 6

: Serbuk Cili, Empingan Cili, Cuka, Air, Kiub Pati Ikan Bilis MAGGI®, Madu

Seterusnya, tambahkan serbuk cili, empingan cili, cuka, air, sos ikan, Kiub Pati Ikan Bilis MAGGI® dan madu. Kacau sehingga ia menjadi pes.

Kimchi Enak 4 Langkah

Langkah 3 daripada 6

: Kubis Besar, Lobak Putih, Daun Bawang, Lobak Merah

Masukkan kubis, lobak merah, lobak putih dan daun bawang ke dalam mangkuk, masukkan pes cili dan gaul kesemua bahan-bahan sehingga rata.

Kimchi Enak 4 Langkah

Langkah 4 daripada 6

Setelah selesai, masukkan kimchi ke dalam bekas dan tekan sehingga padat.

Kimchi Enak 4 Langkah

Langkah 5 daripada 6

Pastikan bekas ditutup rapat dan simpan kimchi di dalam peti sejuk.

Kimchi Enak 4 Langkah

Langkah 6 daripada 6

Kimchi boleh terus dinikmati atau diperap beberapa hari sebelum dihidang.

Resipi dalam PDF
Muat turun
Share with friends

Aktifkan video

Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini

Thank you for your rating!
Kami menantikan ulasan anda!

Anda sudah menilai resipi / produk ini

Klik pada bilangan bintang yang ingin anda berikan: semakin tinggi bilangannya, semakin baik penilaiannya.

Hantar
Asset 10

Komen 0

0/4000
Sila masukkan nama pengguna yang sah. Pastikan mengandungi 3-15 aksara. Aksara A hingga Z dan 0 hingga 9 dibenarkan.
Nama pengguna