Kerabu daripada bahan-bahan segar tempatan pastinya memang menyelerakan sesiapa sahaja.
Bahan-bahan
4
hidangan
Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 4 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan:
Mula-mula tumbuk cili padi, belacan dan ikan bilis sehingga lumat menggunakan lesung batu.
Langkah 2
5 Min
Kemudian campurkan bahan-bahan tadi bersama timun, ikan keli, jus limau nipis dan MAGGI® CukupRasa™ ke dalam mangkuk.
Langkah 3
5 Min
Barulah digaul sehingga campuran sekata.
Langkah 4
1 Min
Sesuai dihidang sejuk-sejuk dan dimakan bersama ikan bakar.
Langkah 1
daripada
4
:
Cili Padi, Belacan
Mula-mula tumbuk cili padi, belacan dan ikan bilis sehingga lumat menggunakan lesung batu.
Langkah 2
daripada
4
:
MAGGI® CukupRasa™, Jus Limau Nipis, Timun Dayak, Isi Ikan Keli Bakar
Kemudian campurkan bahan-bahan tadi bersama timun, ikan keli, jus limau nipis dan MAGGI® CukupRasa™ ke dalam mangkuk.
Langkah 3
daripada
4
Barulah digaul sehingga campuran sekata.
Langkah 4
daripada
4
Sesuai dihidang sejuk-sejuk dan dimakan bersama ikan bakar.
Resipi dalam PDF
Share with friends
Aktifkan video
Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini
Thank you for your rating!
Kami menantikan ulasan anda!
Anda sudah menilai resipi / produk ini
Klik pada bilangan bintang yang ingin anda berikan: semakin tinggi bilangannya, semakin baik penilaiannya.
Komen 0