Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hidangan penuh kebahagiaan Timun Laut, Tiram dan Cendawan bersama Lumut Hitam

(0)
56Min
Sederhana
Sajian yang sempurna untuk kemakmuran sepanjang tahun

Bahan-bahan

-
4 hidangan
+

Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 4 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan: Di sini

10  keping
Tiram Kering
8  keping
Cendawan Shiitake
200  g
Timun Laut
3  g
Lumut Hitam
2  keping
Kekapis Kering
100  g
Kacang Buncis / Kacang Polong
1  sudu besar
Minyak Masak
0.5  inci
Halia
500  ml
Air
3  tangkai
Daun Ketumbar
2  sudu besar
Sos Tiram MAGGI®
2  sudu besar
Stok Ayam Pekat MAGGI®
0.5  sudu kecil
Kicap Pekat
1  sudu kecil
Minyak Bijan
1  sudu kecil
MAGGI® CukupRasa™
50  ml
Air
1  sudu besar
Wain Shao Xing
1  sudu besar
Tepung Jagung
2  sudu besar
Air

Tip dan petua

5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.

Eksport bahan

Pilih dari senarai bahan bahan

Salinan
Bahan kini terdapat di papan keratan anda
.

Nilai pemakanan

Tenaga
140.84 kcal
Protein
11.1 g
Karbohidrat
14.04 g
Lemak
5 g
Maklumat setiap hidangan
Jom Masak

Langkah Penyediaan

56 Minit
Langkah 1
10 Min
Mula-mula tumis halia hingga naik bau. Masukkan cendawan, tiram kering, kekapis kering dan timun laut. Kacau sekata beberapa minit sebelum ditambah perasa. Masukkan air dan biar hingga mendidih.
Langkah 2
45 Min
Kemudian reneh ia pada api kecil selama 30-45 minit atau sehingga timun laut lembut. Masukkan lumut hitam dan kacang buncis serta reneh lagi 3 – 4 minit. Masukkan bahan pemekat dan kacau rata.
Langkah 3
1 Min
Gunakan daun ketumbar sebagai hiasan dan hidangkan.
Hidangan penuh kebahagiaan Timun Laut, Tiram dan Cendawan bersama Lumut Hitam

Langkah 1 daripada 3

: Stok Ayam Pekat MAGGI®, Tiram Kering, MAGGI® CukupRasa™, Minyak Masak, Halia, Cendawan Shiitake, Timun Laut, Kekapis Kering, Air, Kicap Pekat, Wain Shao Xing, Sos Tiram MAGGI®, Minyak Bijan

Mula-mula tumis halia hingga naik bau. Masukkan cendawan, tiram kering, kekapis kering dan timun laut. Kacau sekata beberapa minit sebelum ditambah perasa. Masukkan air dan biar hingga mendidih.

Hidangan penuh kebahagiaan Timun Laut, Tiram dan Cendawan bersama Lumut Hitam

Langkah 2 daripada 3

: Lumut Hitam, Kacang Buncis / Kacang Polong, Air, Tepung Jagung

Kemudian reneh ia pada api kecil selama 30-45 minit atau sehingga timun laut lembut. Masukkan lumut hitam dan kacang buncis serta reneh lagi 3 – 4 minit. Masukkan bahan pemekat dan kacau rata.

Hidangan penuh kebahagiaan Timun Laut, Tiram dan Cendawan bersama Lumut Hitam

Langkah 3 daripada 3

: Daun Ketumbar

Gunakan daun ketumbar sebagai hiasan dan hidangkan.

Resipi dalam PDF
Muat turun
Share with friends

Aktifkan video

Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini

Thank you for your rating!
Kami menantikan ulasan anda!

Anda sudah menilai resipi / produk ini

Klik pada bilangan bintang yang ingin anda berikan: semakin tinggi bilangannya, semakin baik penilaiannya.

Hantar
Asset 10

Komen 0

0/4000
Sila masukkan nama pengguna yang sah. Pastikan mengandungi 3-15 aksara. Aksara A hingga Z dan 0 hingga 9 dibenarkan.
Nama pengguna