Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Daging Sayur Bersalut Sos Tiram

0
51Min
Mudah
Di dalam resipi ini, sos tiram digunakan untuk menaikkan lagi rasa daging dan sayur. Anda mesti cuba!

Bahan-bahan

-
4 hidangan
+

Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 4 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan: Di sini

2 ulas
Bawang Putih
1 sudu besar
Minyak Jagung
150 g
Kacang Pea Hijau
150 g
Jagung Kecil
1 
Cili Merah
0.25 cawan
Air
1 sudu kecil
Minyak Bijian
3 sudu besar
Sos Tiram MAGGI®
2 sudu besar
Perahan Jus Halia
2 sudu kecil
Tepung Jagung
200 g
Daging

Tip dan petua

5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.

Eksport bahan

Pilih dari senarai bahan bahan

Salinan
Bahan kini terdapat di papan keratan anda
.

Nilai pemakanan

Tenaga
158.17 kcal
Karbohidrat
11.93 g
Protein
13.48 g
Lemak
6.74 g
Maklumat setiap hidangan
Jom Masak

Langkah Penyediaan

51 Minit
Langkah 1
20 Min
Mula-mula, perap daging dengan Sos Tiram MAGGI®, jus halia dan tepung jagung selama 20 minit.
Langkah 2
20 Min
Panaskan minyak jagung dalam periuk dan goreng bawang putih bersama daging yang telah diperap.
Langkah 3
10 Min
Kemudian, masukkan kacang pea hijau, jagung kecil, cili merah, air dan minyak bijan. Kacau selama 10 minit atau sehingga daging empuk.
Langkah 4
1 Min
Hidangkan ketika panas, pastinya mendapat pujian keluarga!
Daging Sayur Bersalut Sos Tiram

Langkah 1 daripada 4

: Sos Tiram MAGGI®, Perahan Jus Halia, Tepung Jagung, Daging

Mula-mula, perap daging dengan Sos Tiram MAGGI®, jus halia dan tepung jagung selama 20 minit.

Daging Sayur Bersalut Sos Tiram

Langkah 2 daripada 4

: Bawang Putih, Minyak Jagung, Daging

Panaskan minyak jagung dalam periuk dan goreng bawang putih bersama daging yang telah diperap.

Daging Sayur Bersalut Sos Tiram

Langkah 3 daripada 4

: Kacang Pea Hijau, Jagung Kecil, Cili Merah, Air, Minyak Bijian

Kemudian, masukkan kacang pea hijau, jagung kecil, cili merah, air dan minyak bijan. Kacau selama 10 minit atau sehingga daging empuk.

Daging Sayur Bersalut Sos Tiram

Langkah 4 daripada 4

Hidangkan ketika panas, pastinya mendapat pujian keluarga!

Resipi dalam PDF
Muat turun
Share with friends

Aktifkan video

Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini

Thank you for your rating!
Kami menantikan ulasan anda!

Anda sudah menilai resipi / produk ini

Klik pada bilangan bintang yang ingin anda berikan: semakin tinggi bilangannya, semakin baik penilaiannya.

Hantar
Asset 10

Komen 0

0/4000
Sila masukkan nama pengguna yang sah. Pastikan mengandungi 3-15 aksara. Aksara A hingga Z dan 0 hingga 9 dibenarkan.
Nama pengguna