Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bubur Ayam Dan Ikan Yang Memikat Rasa

0
56Min
Sederhana
Segalanya dimasak dalam satu periuk! Hidangan penuh khasiat yang mudah untuk disediakan.

Bahan-bahan

-
6 hidangan
+

Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 6 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan: Di sini

100 g
Beras Putih
2 L
Air
2 kiub
Kiub Pati Ayam MAGGI®
300 g
200 g
Ikan Kerapu
1 inci
Halia Muda
200 g
Lobak Merah
200 g
Bayam
1 sudu besar
Minyak Bijian
1 sudu besar
Kicap
1 g
Lada Putih
2 tangkai
Daun Bawang
2 sudu besar
Minyak Bawang Putih
2 
Cili Padi
1 sudu besar
Bawang Goreng
1 sudu kecil
Halia Muda

Tip dan petua

5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.

Eksport bahan

Pilih dari senarai bahan bahan

Salinan
Bahan kini terdapat di papan keratan anda
.

Nilai pemakanan

Tenaga
177.57 kcal
Karbohidrat
18.7 g
Protein
20.67 g
Lemak
1.84 g
Maklumat setiap hidangan
Jom Masak

Langkah Penyediaan

56 Minit
Langkah 1
10 Min
Masukkan beras, air dan MAGGI® Kiub Pati Ayam dalam periuk rebusan dan biarkan mendidih pada suhu yang tinggi. Bila sudah mendidih, turunkan suhu kepada sederhana. Bubur juga boleh dimasak menggunakan periuk nasi yang mempunyai fungsi memasak bubur.
Langkah 2
30 Min
Kemudian masukkan potongan ayam dan biarkan bubur mereneh pada suhu sederhana rendah selama 30 minit. Untuk mengelakkan daripada beras melekat pada bahagian bawah periuk, pastikan bubur dikacau sekali-sekala.
Langkah 3
10 Min
Kemudian, masukkan hirisan halia dan ikan ke dalam bubur. Masak selama 10 minit atau sehingga ikan betul-betul masak.
Langkah 4
5 Min
Akhir sekali, masukkan lobak dan bayam, biarkan ia masak.
Langkah 5
1 Min
Bila semua bahan telah pun masak sepenuhnya, tutup api dan senduk bubur ke dalam mangkuk. Renjis dengan minyak bijan dan hidangkan bersama perencah kegemaran anda.
Bubur Ayam Dan Ikan Yang Memikat Rasa

Langkah 1 daripada 5

: Beras Putih, Air, Kiub Pati Ayam MAGGI®

Masukkan beras, air dan MAGGI® Kiub Pati Ayam dalam periuk rebusan dan biarkan mendidih pada suhu yang tinggi. Bila sudah mendidih, turunkan suhu kepada sederhana. Bubur juga boleh dimasak menggunakan periuk nasi yang mempunyai fungsi memasak bubur.

Bubur Ayam Dan Ikan Yang Memikat Rasa

Langkah 2 daripada 5

: Ayam

Kemudian masukkan potongan ayam dan biarkan bubur mereneh pada suhu sederhana rendah selama 30 minit. Untuk mengelakkan daripada beras melekat pada bahagian bawah periuk, pastikan bubur dikacau sekali-sekala.

Bubur Ayam Dan Ikan Yang Memikat Rasa

Langkah 3 daripada 5

: Ikan Kerapu, Halia Muda

Kemudian, masukkan hirisan halia dan ikan ke dalam bubur. Masak selama 10 minit atau sehingga ikan betul-betul masak.

Bubur Ayam Dan Ikan Yang Memikat Rasa

Langkah 4 daripada 5

: Lobak Merah, Bayam

Akhir sekali, masukkan lobak dan bayam, biarkan ia masak.

Bubur Ayam Dan Ikan Yang Memikat Rasa

Langkah 5 daripada 5

: Minyak Bijian, Kicap, Lada Putih, Daun Bawang, Minyak Bawang Putih, Cili Padi, Bawang Goreng, Halia Muda

Bila semua bahan telah pun masak sepenuhnya, tutup api dan senduk bubur ke dalam mangkuk. Renjis dengan minyak bijan dan hidangkan bersama perencah kegemaran anda.

Resipi dalam PDF
Muat turun
Share with friends

Aktifkan video

Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini

Thank you for your rating!
Kami menantikan ulasan anda!

Anda sudah menilai resipi / produk ini

Klik pada bilangan bintang yang ingin anda berikan: semakin tinggi bilangannya, semakin baik penilaiannya.

Hantar
Asset 10

Komen 0

0/4000
Sila masukkan nama pengguna yang sah. Pastikan mengandungi 3-15 aksara. Aksara A hingga Z dan 0 hingga 9 dibenarkan.
Nama pengguna