Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bihun Sup Utara

0
33Min
Mudah
Tiada bihun sup sehebat dari sebelah utara dengan sup daging padu berempah. Inilah hidangan yang melambangkan kehebatan kulinari utara Malaysia.

Bahan-bahan

-
12 hidangan
+

Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 12 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan: Di sini

400  g
Bihun Kering
3  L
Air
1 
Bawang Merah
2 
Bunga Lawang
1 
Kayu Manis
300  g
Daging lembu
200  g
Tulang Lembu
5  sudu besar
Minyak Jagung
2 
Bawang Merah
6  ulas
Bawang Putih
2  inci
Halia
2  paket
Rempah Sup
2  tangkai
Serai
3  sudu besar
MAGGI® CukupRasa™
6 
Limau Kasturi
40  g
Daun Bawang
100  g
Hirisan Daging Lembu
40  g
Tofu, Goreng
20  g
Taugeh
100  g
Sambal

Tip dan petua

5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.

Eksport bahan

Pilih dari senarai bahan bahan

Salinan
Bahan kini terdapat di papan keratan anda
.

Nilai pemakanan

Tenaga
262.61 kcal
Protein
13.22 g
Karbohidrat
31.24 g
Lemak
9.3 g
Maklumat setiap hidangan
Jom Masak

Langkah Penyediaan

33 Minit
Langkah 1
10 Min
Di dalam periuk, masukkan air, bawang merah, bunga lawang, kayu manis, daging lembu, tulang lembu dan minyak jagung dan biarkan ia mendidih atas api sederhana sehingga daging lembu dimasak sehingga sempurna.
Langkah 2
2 Min
Keluarkan daging lembu, ketepikan dan biar sejuk. Hiriskan daging untuk dihidangkan kemudian.
Langkah 3
10 Min
Di dalam kuali, panaskan minyak dan masukkan bawang merah, bawang putih, halia, rempah sup, serai dan MAGGI® CukupRasa™. Tumiskan sehingga minyak pecah.
Langkah 4
5 Min
Campurkan pes ke dalam stok daging, kacau dan biarkan ia mendidih.
Langkah 5
5 Min
Didihkan sup sehingga sebati dan rempahkan dengan MAGGI® CukupRasa™.
Langkah 6
1 Min
Hidangkan bihun dengan sup panas dan kondimen.
Bihun Sup Utara

Langkah 1 daripada 6

Di dalam periuk, masukkan air, bawang merah, bunga lawang, kayu manis, daging lembu, tulang lembu dan minyak jagung dan biarkan ia mendidih atas api sederhana sehingga daging lembu dimasak sehingga sempurna.

Bihun Sup Utara

Langkah 2 daripada 6

Keluarkan daging lembu, ketepikan dan biar sejuk. Hiriskan daging untuk dihidangkan kemudian.

Bihun Sup Utara

Langkah 3 daripada 6

Di dalam kuali, panaskan minyak dan masukkan bawang merah, bawang putih, halia, rempah sup, serai dan MAGGI® CukupRasa™. Tumiskan sehingga minyak pecah.

Bihun Sup Utara

Langkah 4 daripada 6

Campurkan pes ke dalam stok daging, kacau dan biarkan ia mendidih.

Bihun Sup Utara

Langkah 5 daripada 6

Didihkan sup sehingga sebati dan rempahkan dengan MAGGI® CukupRasa™.

Bihun Sup Utara

Langkah 6 daripada 6

Hidangkan bihun dengan sup panas dan kondimen.

Resipi dalam PDF
Muat turun
Share with friends

Aktifkan video

Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini

Thank you for your rating!
Kami menantikan ulasan anda!

Anda sudah menilai resipi / produk ini

Klik pada bilangan bintang yang ingin anda berikan: semakin tinggi bilangannya, semakin baik penilaiannya.

Hantar
Asset 10

Komen 0

0/4000
Sila masukkan nama pengguna yang sah. Pastikan mengandungi 3-15 aksara. Aksara A hingga Z dan 0 hingga 9 dibenarkan.
Nama pengguna