Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bihun Goreng Putih ala Singapura

0
13Min
Mudah
Ramuan udang kering tumbuk, sotong dan bihun lembut yang enak dinikmati dalam setiap suapan.

Bahan-bahan

-
4 hidangan
+

Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 4 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan: Di sini

4  sudu besar
Minyak Jagung
15  g
Bawang Putih
15  g
Udang Kering
100  g
Udang
100  g
Sotong
45  ml
Air
100  g
Sawi
100  g
Lobak Merah
100  g
200  g
Bihun
1.5  sudu besar
MAGGI® CukupRasa™
45  ml
Air
1.5  sudu besar
Cuka
5  g
Cili Padi
5  g
Bawang Merah
1 
Limau Kesturi

Tip dan petua

5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.

Eksport bahan

Pilih dari senarai bahan bahan

Salinan
Bahan kini terdapat di papan keratan anda
.

Nilai pemakanan

Tenaga
339.52 kcal
Protein
11.94 g
Karbohidrat
48.75 g
Lemak
11.11 g
Maklumat setiap hidangan
Jom Masak

Langkah Penyediaan

13 Minit
Langkah 1
5 Min
Panaskan minyak di dalam kuali besar. Masukkan bawang putih, udang kering, udang, sotong dan goreng selama 5 minit. Tambah air agar bahan tidak hangit.
Langkah 2
3 Min
Masukkan bihun, lobak, sawi and taugeh. Masak selama 3 minit.
Langkah 3
1 Min
Lazatkan dengan MAGGI® CukupRasa™.
Langkah 4
2 Min
Tuang air untuk melembutkan bihun.
Langkah 5
1 Min
Masukkan cuka dan kacau rata.
Langkah 6
1 Min
Hidangkan panas-panas berserta hiasan.
Bihun Goreng Putih ala Singapura

Langkah 1 daripada 6

: Minyak Jagung, Udang Kering, Sotong, Udang, Bawang Putih, Air

Panaskan minyak di dalam kuali besar. Masukkan bawang putih, udang kering, udang, sotong dan goreng selama 5 minit. Tambah air agar bahan tidak hangit.

Bihun Goreng Putih ala Singapura

Langkah 2 daripada 6

: Bihun, Sawi, Lobak Merah, Taugeh

Masukkan bihun, lobak, sawi and taugeh. Masak selama 3 minit.

Bihun Goreng Putih ala Singapura

Langkah 3 daripada 6

: MAGGI® CukupRasa™

Lazatkan dengan MAGGI® CukupRasa™.

Bihun Goreng Putih ala Singapura

Langkah 4 daripada 6

: Air

Tuang air untuk melembutkan bihun.

Bihun Goreng Putih ala Singapura

Langkah 5 daripada 6

: Cuka

Masukkan cuka dan kacau rata.

Bihun Goreng Putih ala Singapura

Langkah 6 daripada 6

Hidangkan panas-panas berserta hiasan.

Resipi dalam PDF
Muat turun
Share with friends

Aktifkan video

Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini

Thank you for your rating!
Kami menantikan ulasan anda!

Anda sudah menilai resipi / produk ini

Klik pada bilangan bintang yang ingin anda berikan: semakin tinggi bilangannya, semakin baik penilaiannya.

Hantar
Asset 10

Komen 0

0/4000
Sila masukkan nama pengguna yang sah. Pastikan mengandungi 3-15 aksara. Aksara A hingga Z dan 0 hingga 9 dibenarkan.
Nama pengguna