Ayam Ros Raya Beryogurt
35Min
Mudah
Ayam empuk berjus bersalut rasa pedas, manis, lemak yang enak.
0.25 cawan
Minyak Masak
3
Bawang Besar
5 ulas
Bawang Putih
40 g
Cili Kering
1 inci
Lengkuas
1 inci
Halia
0.25 cawan
Air
2 tangkai
Serai
2 keping
Daun Pandan
2 sudu besar
Serbuk Ketumbar
500 g
Ayam
50 ml
Air
0.25 cawan
Sos Tomato MAGGI®
150 g
Yogurt Asli Tanpa Lemak
1.5 sudu besar
MAGGI® CukupRasa™
2 sudu besar
Air Mawar / Ros
2
Tomato
.
Nilai pemakanan
Tenaga
255.86 kcal
Karbohidrat
13.22 g
Protein
24.18 g
Lemak
12.03 g
Maklumat setiap hidangan
Langkah Penyediaan
35 Minit
Langkah 1
8 Min
Tumis bahan-bahan yang dikisar di dalam kuali sehingga pecah minyak. Masukkan serbuk ketumbar dan kacau rata.
Langkah 2
7 Min
Masukkan ayam, kacau sehingga ayam separuh masak. Masukkan air, sos tomato MAGGI®, serai dan daun pandan.
Langkah 3
15 Min
Renih selama 15 minit dengan api sederhana dan sehingga ayam masak.
Langkah 4
5 Min
Tambah air mawar dan tomato. Renih selama 5 minit atau sehingga empuk.
Komen 0